Μενού easyJet Logo

Λονδίνο και από Θεσσαλονίκη

Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί προτεραιότητα για την easyJet, η οποία διαχειρίζεται με υπευθυνότητα την ασφάλεια των στοιχείων των επιβατών. Η παρούσα πολιτική, εξηγεί πώς χρησιμοποιούμε τα στοιχεία των πελατών μας και πώς προστατεύουμε τα προσωπικά τους δεδομένα.

1. Χρήση των Στοιχείων των Επιβατών

Για να μπορέσουμε να επεξεργαστούμε την κράτηση της πτήσης σας, χρειαζόμαστε ορισμένες πληροφορίες. Η easyJet συλλέγει τα στοιχεία που της παρέχετε, μαζί με πληροφορίες που μαθαίνουμε για εσάς από την χρήση των υπηρεσιών μας και τις επισκέψεις σας στο δικτυακό μας τόπο καθώς και άλλους τόπους προσβάσιμους από αυτόν. Επίσης, συλλέγουμε πληροφορίες σχετικά με τις συναλλαγές που πραγματοποιείτε συμπεριλαμβανομένων στοιχείων από τις κάρτες πληρωμών που χρησιμοποιείτε. Ενδεχομένως να συλλέξουμε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή σας σε οποιεσδήποτε προωθητικές ενέργειες ή διαγωνισμούς που προσφέρουμε και πληροφορίες που μας παρέχετε με τη μορφή σχολίων. Θα χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας για να παρέχουμε και να εξατομικεύσουμε τις υπηρεσίες μας. Επίσης, θα χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας σας για να έρθουμε σε επαφή μαζί σας. 

Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες σας για να σας αποστείλουμε προσφορές και νέα για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της easyJet ή άλλων προσεκτικά επιλεγμένων εταιριών που θεωρούμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Μπορεί να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω συμβατικού ταχυδρομείου, email, τηλεφώνου (καθώς και SMS) ή φαξ για τους σκοπούς αυτούς. Τα e-mails επιβεβαίωσής σας (που μπορεί να περιλαμβάνουν πληροφορίες για κρατήσεις πτήσεων ή άλλες υπηρεσίες, η κράτηση των οποίων έχει πραγματοποιηθεί μέσω του δικτυακού μας τόπου) μπορεί να περιλαμβάνουν υλικό μάρκετινγκ από τρίτα πρόσωπα, το οποίο θεωρούμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρει. Τα στοιχεία σας μπορεί να χρησιμοποιηθούν για τους ακόλουθους σκοπούς: λογιστική, έκδοση τιμολογίων και έλεγχο λογαριασμών, επαλήθευση ή έλεγχο πιστωτικών ή άλλων καρτών πληρωμής, έλεγχο από αρχές μετανάστευσης και τελωνείου, ασφάλεια, σκοπούς ελέγχου, υγεία, διοικητικούς και νομικούς σκοπούς, στατιστική ανάλυση και μάρκετινγκ, συστήματα δοκιμών, συντήρηση και ανάπτυξη, έρευνες πελατών, πελατειακές σχέσεις καθώς και για να μας βοηθήσετε σε οποιεσδήποτε μελλοντικές συναλλαγές μας μαζί σας, για παράδειγμα για την ταυτοποίηση των απαιτήσεων και των προτιμήσεών σας. Μόλις εγγραφείτε για τη χρήση της easyJet.com, θα λάβετε πρόσβαση στη σελίδα "Επιθυμητοί τρόποι επικοινωνίας" που θα σας επιτρέψουν να προσαρμόσετε την εμπορική μας αλληλογραφία στις δικές σας ανάγκες. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λήψη ενημερώσεων e-mail κατά οποιαδήποτε χρονική στιγμή μεταβαίνοντας στο My easyjet.com

Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε εμπορική αλληλογραφία από εμάς, παρακαλούμε κάντε τις επιλογές σας χρησιμοποιώντας το πεδίο απενεργοποίησης που διατίθεται στη σελίδα. 

Μπορείτε επίσης να διαγραφείτε από τη λίστα κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο διαγραφής που υπάρχει στα email επικοινωνίας μας.

Θα θέλαμε τα σχόλιά σας για να μπορέσουμε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Μπορεί να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω ταχυδρομείου, e-mail, τηλεφώνου ή φαξ για να ζητήσουμε τη γνώμη σας. 

 Παρακαλούμε σημειώστε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι απαραίτητο να επικοινωνήσουμε μαζί σας για διοικητικούς ή λειτουργικούς λόγους που σχετίζονται για παράδειγμα με αλλαγές στις πτήσεις σας.

 Ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουμε και να αναλύσουμε τις πληροφορίες που συλλέγουμε ώστε να μπορέσουμε να διαχειριστούμε, υποστηρίξουμε, βελτιώσουμε και αναπτύξουμε τις υπηρεσίες μας.

 Οι πληροφορίες που μας παρέχετε θα τηρηθούν στα συστήματά μας, τα οποία βρίσκονται στις εγκαταστάσεις μας ή σε εκείνες ενός εξουσιοδοτημένου τρίτου. Ενδεχομένως να επιτρέψουμε την πρόσβαση στις πληροφορίες μας σε άλλα τρίτα πρόσωπα, τα οποία ενεργούν για λογαριασμό μας και για τους σκοπούς που προβλέπονται στην πάγια πολιτική μας ή για άλλους σκοπούς που εσείς έχετε εγκρίνει. Ενδέχεται η επεξεργασία των στοιχείων σας να πραγματοποιηθεί εκτός Ευρώπης.

2. Παρακολούθηση του δικτυακού τόπου

Χρησιμοποιούμε λογισμικό παρακολούθησης για να μελετούμε τις σταθερές συνήθειες των επισκεπτών και για να βελτιώνουμε τον σχεδιασμό και τη διάταξη των ιστοσελίδων, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των επισκεπτών της easyJet.com. Αυτό το λογισμικό δεν παρέχει τη δυνατότητα αποτύπωσης οποιασδήποτε πληροφορίας προσωπικής αναγνώρισης. 

3. Αίτημα για προσωπικά δεδομένα

Έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε ένα αντίγραφο των πληροφοριών που έχει συλλέξει για εσάς easyJet Airline Company Ltd («easyJet UK») ή η easyJet Switzerland S.A. («easyJet Switzerland»). Αυτά τα δεδομένα μπορεί να περιλαμβάνουν πληροφορίες κράτησης σχετικά με πτήσεις που έχετε κάνει μαζί μας.

Η easyJet Switzerland S.A. διέπεται από τον ελβετικό ομοσπονδιακό νόμο του 1998 για την προστασία των δεδομένων και το Ελβετικό Διάταγμα του ομοσπονδιακού νόμου για την προστασία των δεδομένων («Ελβετικός Νόμος για την Προστασία των Δεδομένων»).  

Πληροφορίες για το πώς χρησιμοποιούμε τα προσωπικά δεδομένα μπορείτε να βρείτε στην ενότητα Όροι και Προϋποθέσεις.

Εάν επιθυμείτε να ζητήσετε ένα αντίγραφο των προσωπικών σας δεδομένων, παρακαλούμε στείλτε μια επιστολή (στα αγγλικά) στην παρακάτω διεύθυνση, συμπεριλαμβάνοντας τα παρακάτω στοιχεία:

• το πλήρες όνομά σας και την ταχυδρομική σας διεύθυνση,
• αντίγραφο του δελτίου αστυνομικής σας ταυτότητας/διαβατηρίου (της σελίδας με τη φωτογραφία),
• τη διεύθυνση email σας (καθώς και όλες τις διευθύνσεις email που χρησιμοποιήθηκαν για όλες τις κρατήσεις, εάν επιθυμείτε πληροφορίες για τις κρατήσεις αυτές),
• μια επιταγή των £10 σε διαταγή της «easyJet Airline Company Limited» για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων (μόνο για αιτήματα προς την easyJet UK), και
• τους κωδικούς κράτησής σας, εάν τους έχετε ακόμα.

Τα παραπάνω θα πρέπει να σταλούν στην παρακάτω διεύθυνση (για την easyJet UK και την easyJet Switzerland):

Legal Department
easyJet Airline Company Ltd
Hangar 89
London Luton Airport
Luton, Bedfordshire
LU2 9PF
United Kingdom

Μόλις το νομικό τμήμα της easyJet λάβει όλες τις παραπάνω πληροφορίες και/ή τα  έγγραφα, θα επεξεργαστούμε το αίτημά σας. Ενώ στόχος μας είναι να επεξεργαστούμε το αίτημά σας το συντομότερο δυνατόν, λαμβάνουμε υπόψη μας το χρονικό πλαίσιο για απαντήσεις, όπως διέπεται από το εφαρμοστέο δίκαιο προστασίας των δεδομένων.

Εάν επιθυμείτε αντίγραφο της καταγραφής κλήσεων, παρακαλούμε λάβετε υπόψη σας ότι η πολιτική της easyJet είναι να διαγράφει τα αντίγραφα των κλήσεων των πελατών μετά από 90 ημέρες.  Λάβετε επίσης υπόψη ότι η easyJet δεν διατηρεί δεδομένα από μαγνητοσκοπήσεις τηλεοράσεων κλειστού κυκλώματος. 

Οι πληροφορίες σχετικά με τις καθυστερήσεις πτήσεων δεν θεωρούνται προσωπικά δεδομένα και συνεπώς δεν υπόκεινται στο γενικό πλαίσιο προστασίας των δεδομένων. Εάν επιθυμείτε να διεκδικήσετε αποζημίωση για καθυστέρηση ή ακύρωση πτήσης, παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας: https://www.easyjet.com/en/claim/eu261

Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο 

dataprotection@easyjet.com

4. Ασφάλεια προστασίας των πληροφοριών και των στοιχείων σας

Όταν κάνετε κράτηση για μία πτήση ή εισαγάγετε στοιχεία ταυτοποίησης, αυτά μεταφέρονται μέσω Διαδικτύου με ασφάλεια καθώς χρησιμοποιούμε το πιο προηγμένο λογισμικό κρυπτοκράφησης (128 bit).

Επιπλέον, όπως απαιτείται από το Νόμο περί προστασίας δεδομένων του 1984 και του 1998 του Ηνωμένου Βασιλείου (ή, όπου ισχύει, από την ελβετική νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων), ακολουθούμε αυστηρές διαδικασίες ασφαλείας στην αποθήκευση και την κοινοποίηση των πληροφοριών που μας έχετε δώσει, για να αποτρέψουμε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Λόγω των διαδικασιών ασφάλειας μπορεί, περιστασιακά, να σας ζητήσουμε αποδεικτικά στοιχεία για την ταυτότητά σας, πριν να μπορέσουμε να σας αποκαλύψουμε ευαίσθητες πληροφορίες. Σε περιπτώσεις που προσδιορίζονται στην παρούσα πολιτική, κατά τις οποίες η easyJet μεταφέρει πληροφορίες σε τρίτους, θα διασφαλίζουμε ότι τα μέτρα ασφαλείας του εν λόγω τρίτου σε ό,τι αφορά την επεξεργασία των δεδομένων σας είναι τουλάχιστον το ίδιο αυστηρά όσο της easyJet. Αυτό δεν εφαρμόζεται στις περιπτώσεις που ο νόμος επιβάλλει τη μεταφορά δεδομένων σε τρίτο πρόσωπο. Θα διατηρούμε τα στοιχεία μας για εύλογο χρονικό διάστημα ή σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο νόμος.

5. Cookies 

Τα cookies είναι μικρά κομμάτια πληροφοριών, τα οποία αποθηκεύονται από το πρόγραμμα πλοήγησης στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας και παρέχουν στην easyJet τη δυνατότητα παροχής λειτουργιών όπως της μνημόνευσης τμημάτων της τελευταίας σας αναζήτησης πτήσης, έτσι ώστε να καθίστανται πιο εύκολες οι επακόλουθες αναζητήσεις. Τα cookies μπορούν να σβηστούν από τον σκληρό σας δίσκο, εάν το επιθυμείτε. Τα περισσότερα προγράμματα πλοήγησης του Διαδικτύου δέχονται αυτόματα cookies, μπορείτε όμως να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματός σας για να αποτρέψετε την αποθήκευσή τους. Ακόμα και χωρίς ένα cookie μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις περισσότερες λειτουργίες της ιστοσελίδας μας. Τα cookies μας δεν περιέχουν οποιαδήποτε πληροφορία προσωπικής αναγνώρισης.

Τα cookies μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε μηνύματα email που συμφωνήσατε να λαμβάνετε καθώς και στην ιστοσελίδα μας προκειμένου να μας βοηθήσετε να μετρήσουμε την αποτελεσματικότητα της διαφήμισής μας και να διαπιστώσουμε πώς χρησιμοποιούν οι επισκέπτες την ιστοσελίδα μας. Εάν δεν επιθυμείτε να μας βοηθήσετε να ενημερωθούμε σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης των προσφορών μας και τη στρατηγική μάρκετινγκ μας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτό το email cookie.

Εάν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο του email, θα μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα cookie στον φυλλομετρητή σας. Εάν επισκεφτείτε την easyJet.com έχοντας κάνει κλικ στο σύνδεσμο, θα είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε πως κινήστε στη δικτυακή μας τοποθεσία μέσω του συνδυασμού cookies και pixels που έχουν τοποθετηθεί στις σελίδες της δικτυακής μας τοποθεσίας. Αυτό θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τι σας ενδιαφέρει στα email μας και τι όχι, και τι σας ενδιαφέρει ή όχι στη δικτυακή μας τοποθεσία.

Έτσι, θα μπορούμε μελλοντικά να σας αποστέλλουμε πιο χρήσιμες πληροφορίες. Σημειώστε ότι αυτές οι πληροφορίες είναι αποκλειστικά για δική μας χρήση – δεν τις ανακοινώνουμε ή τις διαθέτουμε σε κανένα τρίτο πρόσωπο. Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε μέρος σε αυτό, μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις cookies του φυλλομετρητή σας.

6. Χρήση pixels

Προκειμένου να κατανοήσουμε τον τρόπο που λειτουργούν οι πελάτες μας με τα email καθώς και το περιεχόμενο που τους αποστέλλουμε, χρησιμοποιούμε στα email pixels προκειμένου να καταλάβουμε ποιος άνοιξε τα μηνύματα. Για να παρέχουμε το περιεχόμενο με τον πιο ενδιαφέροντα τρόπο, μπορεί να χρησιμοποιήσουμε pixels για να διαπιστώσουμε εάν λάβατε τα email σε μορφή απλουστευμένου κειμένου ή σε μορφή html.

7. Ανακοίνωση σε τρίτους

Οι πληροφορίες σας μπορούν να μεταβιβαστούν και να χρησιμοποιηθούν από τις εταιρείες easyJet Airline Company Limited και easyJet plc. Ενδέχεται να μεταβιβάσουμε τις πληροφορίες σας στην Hotelopia S.L.U. μια νόμιμα συσταθείσα ισπανική εταιρεία, η οποία λειτουργεί ως ταξιδιωτικό πρακτορείο χονδρικής-λιανικής. Η Hotelopia, S.L.U. με έδρα την Πάλμα ντε Μαγιόρκα 07006 (Ισπανία), C/ Calle Padre Ventura 19, με αριθμό άδειας BAL-481 M/D, αριθμό φορολογικού μητρώου B-57218356 και καταχωρημένη στο Εμπορικό Μητρώο της Μαγιόρκα (σελίδα PM-44857, τεύχος 2007, φύλλο 148). Ή στην Europcar International S.A.S.U., εταιρεία εγγεγραμμένη στη Γαλλία με τον αριθμό 542065305 και με έδρα στη 3 Avenue du Center, 78881 Saint Quentin en Yvelines, Γαλλία. Ή στη Holiday Extras Limited, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Αγγλία με τον αριθμό 01693250 και με έδρα στο Ashford Road, Newingreen, Hythe, Κεντ, CT21 4JF. Ή στην AWP Assistance UK Ltd, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Αγγλία με τον αριθμό 1710361 και έδρα στο PO Box 74005, 60 Gracechurch Street, Λονδίνο, EC3P 3DS. Η Booking.com B.V. είναι εγγεγραμμένη στο εμπορικό μητρώο του Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Άμστερνταμ, Ολλανδία, με αριθμό εγγραφής 31047344. Ο αριθμός φορολογικού μητρώου είναι NL805734958B01. Ο αριθμός εγγραφής στην Ολλανδική Αρχή Προστασίας Δεδομένων είναι 1288246. Εμείς ή οι συνεργάτες μας μπορεί επίσης να σας στείλουμε στοιχεία για άλλα προϊόντα που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Η easyJet διαβιβάζει τα προσωπικά σας δεδομένα στην Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας για λόγους διασφάλισης της συμμόρφωσης και επιβολής των ATOL κανονισμών. Η easyJet μπορεί επίσης να μεταβιβάσει τις πληροφορίες σας σε κυβερνητικές αρχές ή φορείς επιβολής, π.χ. για τη συμμόρφωση με τις πρότερες πληροφορίες για τους επιβάτες (API).


Η Booking.com B.V. είναι εγγεγραμμένη στο Εμπορικό Μητρώο του Άμστερνταμ, Κάτω Χώρες, με αριθμό μητρώου 31047344 και ΑΦΜ NL805734958B01. Ο αριθμός γνωστοποίησης της Ολλανδικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων είναι 1288246.  Η easyJet μπορεί να μεταβιβάσει τα προσωπικά σας στοιχεία στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για σκοπούς συμμόρφωσης με τις διατάξεις σχετικά με τις Άδειες Διοργανωτών Αεροπορικών Ταξιδίων (ATOL). 

Η easyJet μπορεί επίσης να μεταβιβάσει τις πληροφορίες σας σε κυβερνητικές ή ελεγκτικές αρχές για την συμμόρφωση με τις απαιτήσεις περί Προκαταβολικής Ενημέρωσης Επιβατών. Σε τακτά χρονικά διαστήματα, κάνουμε από τη διαδικτυακή μας τοποθεσία συγκεκριμένες προσφορές που προέρχονται από τρίτους προμηθευτές. Εάν επιλέξετε να αποδεχτείτε μια τέτοια προσφορά, θα γνωστοποιήσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας και τιμολόγησής σας στον προμηθευτή από τον οποίο προέρχεται η προσφορά. Η easyJet μεταβιβάζει τα προσωπικά σας δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που σχετίζονται με τον τρόπο πληρωμής και την κράτηση του αεροπορικού εισιτηρίου, στην εταιρεία έκδοσης της πιστωτικής ή της χρεωστικής σας κάρτας, με την οποία διεξήγατε την κράτησή σας. Για τη διευκόλυνση και την πληροφόρησή σας, ο δικτυακός τόπος της easyJet παρέχει συνδέσμους σε άλλους δικτυακούς τόπους. Η easyJet σας επισημαίνει ότι αυτοί οι δικτυακοί τόποι μπορεί να έχουν διαφορετικές πολιτικές ασφαλείας και απορρήτου και ότι η ίδια δεν τις ελέγχει και δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη σχετικά με το περιεχόμενό τους.

8. Η συναίνεσή σας

Κατά τη χρήση της ιστοσελίδα της easyJet, συναινείτε στη συλλογή και χρήση των πληροφοριών από την easyJet Airline Company Limited και την easyJet Switzerland S.A. με τους τρόπους που περιγράφονται παραπάνω. Εάν έχετε περαιτέρω ερωτήσεις όσον αφορά στην πολιτική μας σχετικά με ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων ή την εφαρμογή αυτής, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών μας.Εάν αποφασίσουμε να αλλάξουμε την πολιτική μας σχετικά με ζητήματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, θα δημοσιεύσουμε τις αλλαγές σε αυτή τη σελίδα, έτσι ώστε να έχετε πάντοτε γνώση των πληροφοριών που συλλέγουμε, πώς τις χρησιμοποιούμε και υπό ποιες προϋποθέσεις τις αποκαλύπτουμε.

easyJet Airline Company Limited Registered Office: Hangar 89, London Luton Airport, Luton, Bedfordshire, LU2 9PF United Kingdom Tel. (+44) 843 104 5000 / email.

easyJet Switzerland S.A. Έδρα: 5 Route de l’Aeroport, Meyrin, CH-1215, Γενεύη, 15 Ελβετία.