Főmenü

Adatvédelmi Szabályzat

Hiszünk az ügyfelekkel folytatott nyílt és őszinte kommunikációban, ezért kidolgoztuk adatvédelmi irányelvünket, amely gyorsan és egyszerűen ismerteti, hogy miként kezeljük, osztjuk meg és őrizzük az utasok adatait.

Adatvédelmi irányelvünk

Ígérjük, hogy mindig megosztjuk Önnel, hogy miként használjuk fel az Ön adatait, és hogy minderre a járatok biztonsága, egyszerűsége és elérhető árának fenntartása érdekében van szükség. Adatait ezenfelül biztonságos módon gyűjtjük és tároljuk.

Az Ön védelme elsődleges számunkra

Utazásai során be kell gyűjtenünk és meg kell őriznünk néhány adatot Önnel kapcsolatban, mint például a nevét, az e-mail-címét, a fizetési adatait és egyes esetekben az útlevele adatait. Adatait megbízható partnereinkkel, például a repülőterek földi személyzetével is meg kell osztanunk, hogy Ön és poggyásza eljuthasson úti céljáig. Bizonyos információkat a határőrséggel vagy a repülőtéri biztonsági szolgálattal is meg kell osztanunk. Ezek az adatok lehetővé teszik számukra, hogy vigyázzanak az Ön és utastársai biztonságára.

Az adatok segítségével megkönnyítjük az utazást

Az Ön által megadott elérhetőségeken értesíteni tudjuk, ha módosult valamelyik járata, vagy ha olyasmi történt, ami hatással lehet utazási terveire, például ha az érintett repülőtér közelében útépítés zajlik.

Azáltal pedig, hogy adunk utasaink véleményére, változtatni tudunk a rendszeren és megkönnyíthetjük a dolgok menetét.


Az adatok felhasználásával olcsóbbá tesszük az utazást

Menetrendünket ügyfeleink kedvelt utazási állomásai alapján állítjuk össze. Ezért tudjuk árainkat a lehető legalacsonyabban tartani.

Ha Ön beleegyezik, hogy az easyJet marketingtartalmú hírleveleket küldjön Önnek, értesülhet repülőjegy-akcióinkról, különleges ajánlatainkról, illetve legújabb járatainkról.

Más vállalatokkal is együttműködhetünk, hogy szerintünk vonzó exkluzív ajánlatokat állítsunk össze és küldhessünk Önnek, amennyiben erre igényt tart.


Adatai felett csakis Ön rendelkezik

Ha nem szeretne további marketing célú leveleket kapni tőlünk, ellenőrizheti és módosíthatja marketing beállításait.

Emellett személyes adataira és adatvédelmi jogainak gyakorlására vonatkozó kérdéseit egyszerűen elküldheti az alábbi Adatvédelmi szabályzatunk 4. részében szereplő űrlapon.

Adatvédelmi szabályzat – teljes szöveg

Elkötelezettek vagyunk a biztonság és a személyes adatok védelme mellett, és rendkívül fontos számunkra az ügyféladatok biztonsága. Az itt olvasható adatvédelmi szabályzat ismerteti, hogy milyen személyes adatokat gyűjtünk Önről, arról, hogy hogyan és miért használjuk fel, kivel osztjuk meg, és biztosítjuk a védelmüket.

Az itt olvasható adatvédelmi szabályzat akkor is érvényes, ha Ön harmadik félen (például utazási irodán vagy üdültető vállalaton) keresztül foglalta le járatait, mivel az utazási feltételek, valamint az Önnel az easyJet járatok biztosítására és működtetésére vonatkozóan kötött megállapodásunk része.


Adatvédelmi szabályzat – teljes szöveg

1. Ki a felelős az utasok személyes adataiért?

Adatvédelmi irányelvünk az easyJet által gyűjtött és felhasznált személyes adatokra vonatkozik.

Az itt olvasható adatvédelmi szabályzat szövegében az easyJet, a mi, minket, miénk stb. szavak alatt az easyJet Airline Company Limited (nyilvántartási szám: 3034606, bejegyzett székhely: Hangar 89, London Luton Airport, Luton, Bedfordshire, LU2 9PF) értendő. Mi határozzuk meg az Ön személyes adatai gyűjtésének módját és azokat a célokat, amelyek érdekében a személyes adatait használjuk, továbbá a ránk vonatkozó adatvédelmi jogszabályok, például az európai Általános adatvédelmi rendelet (GDPR), illetve a svájci szövetségi adatvédelmi törvény és annak végrehajtási rendelete értelmében az easyJet az “adatkezelő”.

Vállalatunk egy vállalatcsoport (“Vállalatcsoport”) része, amelynek az easyJet Switzerland S.A (amely Svájcban bejegyzett vállalat, cégjegyzékszáma: 106.034.481, székhelye: 5 Route de l’Aeroport, Meyrin, CH-1215, Genf, 15 Svájc) is tagja. Az easyJet Switzerland S.A működésére a svájci szövetségi adatvédelmi törvény és szövetségi adatvédelmi törvény végrehajtási rendelete vonatkozik.

2. Az utasokról gyűjtött személyes adatok

Jelen szabályzat értelmében a “személyes adatok” azok az adatok, amelyek Önre vonatkoznak. Személyes adat lehet például a név, az elérhetőségek, az utazási útvonalra vonatkozó információk (például a foglalási szám), illetve a webhelyünk és alkalmazásunk használatára, vagy a velünk folytatott kommunikációra vonatkozó információk.

Néhány személyes adatot például olyankor gyűjtünk Öntől, amikor járatot foglal nálunk, használja webhelyünket vagy alkalmazásunkat, szolgáltatásainkat, illetve megkeres minket. Személyes adatait szintén megkaphatjuk beszállítóinktól, akik szolgáltatásokat nyújtanak nekünk (például amikor Ön visszajelzést adunk nekünk szolgáltatásainkról), partnereinktől, amikor Ön megvásárolja utazáshoz kapcsolódó termékeiket, vagy az Ön nevében és helyett eljáró harmadik felektől, például utazási irodáktól vagy más, Önnek járatot foglaló felektől.

Külön oldalon ellenőrizheti az általunk gyűjtött adatok minden részletét, beleértve az általunk gyűjtött adatok típusait az egyes célokhoz, az adatkezelésünk jogalapját és azt az időtartamot, ameddig az adatait megőrizzük.

Ha többet szeretne tudni azokról a felekről, akik megoszthatják velünk személyes adataikat, kérjük, olvassa el az alábbi 7. pontot.

Ha termékeket vagy szolgáltatásokat nyújt az easyJet-nek, jelen szabályzat nagy része Önre nem vonatkozik; üzleti kapcsolati információit csak az együttműködésünk érdekében gyűjtjük be és használjuk fel, és ezeket az információkat mindaddig megőrizzük, amíg az törvényes érdekeink szempontjából szükséges.

3. A személyes adatok felhasználásának oka és módja

A személyes adatait számos célból kezeljük:

  • Az Ön kiszolgálása:
    • A fiókja kezelése, valamint foglalásai és rendelései teljesítése
    • Foglalásai és vásárlásai kezelése
    • Weboldalunkon keresztül értékesített harmadik fél termékek és szolgáltatások kezelése
    • Előzetes utasinformációi (EUI) gyűjtése és továbbítása, ha nem menti el azokat a fiókjában
    • Utazási jogosultság megszerzése
    • Az Ön szállítása
    • Járatzavarok kezelése, valamint járatzavarokkal kapcsolatos és egyéb igények kezelése
    • Az Ön biztonságának garantálása
    • Az easyJet Plus programunk működtetése
    • Kommunikáció Önnel
    • Tájékoztatása olyan termékekről és szolgáltatásokról, amelyek szerintünk érdekelhetik Önt
    • Vállalati fiókok kezelése
  • Termékeink és szolgáltatásaink javítása:
    • Ügyfél-felmérésekre adott válaszok elemzése
  • Vállalkozásunk működtetése:
    • Zavaró és kitiltott utasok vizsgálata és kezelése
    • Csalások felderítése, nyomon követése és megelőzése
    • Az adatvédelmi jogszabályok szerinti jogai gyakorlására vonatkozó kérelmeinek megválaszolása
    • Pénzügyi-, audit- és adójelentések intézése
    • Információk közlésére vonatkozó kérelmek megválaszolása (pl. rendőrségi)
    • Médiamegkeresések megválaszolása vagy sajtóközlemények kibocsátása

Külön oldalon ellenőrizheti az általunk gyűjtött adatok minden részletét, beleértve az általunk gyűjtött adatok típusait az egyes célokhoz, az adatkezelésünk jogalapját és azt az időtartamot, ameddig az adatait megőrizzük.

Ön nem köteles megadni nekünk semmilyen személyes adatot, de ha nem adja meg azokat, akkor előfordulhat, hogy nem tudja megvásárolni vagy igénybe venni a termékeinket és szolgáltatásainkat, vagy a szolgáltatásaink használhatósága korlátozott lesz.

Cookie-kat is használunk; kérjük, a további információkért olvassa el a 6. pontot.

4. Az adatvédelemhez kapcsolódó jogai

A GDPR és más adatvédelmi jogszabályok meghatározott jogokat biztosítanak Önnek, amelyekkel ellenőrizheti személyes adatait, és szeretnénk megkönnyíteni ezen jogok gyakorlását. Az alábbiakban ezen jogokra vonatkozó részletes tájékoztatást olvashat. Az easyJet által felhasznált adataihoz kapcsolódó bármely jogát a jelen rész végén található űrlap kitöltésével gyakorolhatja.

Adathozzáférés
Ön jogosult tudni, hogy tároljuk-e személyes adatait, és ha így van, másolatot kaphat az adatairól. Személyes adatainak másolatát a jelen rész végén található űrlap kitöltésével kérheti.

Ahhoz, hogy kérelmét feldolgozhassuk, meg kell adnia az alábbi információkat:
  • Az Ön teljes neve.
  • A kért adatok leírása, beleértve az időtartamot (pl. repülési előzményei az utóbbi 12 hónapban). Kérelmének pontos leírásával időt és erőfeszítést takaríthat meg és lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsan és hatékonyan válaszolhassunk.
  • Azok az e-mail címek, amelyeket easyJet járatok foglalásához vagy a velünk folytatott kommunikációhoz használt, akkor is, ha ezeket már nem használja.
  • További, az adatainak azonosítását elősegítő információk (pl. foglalási preferenciái).
Adatainak védelme érdekében ellenőriznünk kell személyazonosságát, ezért fel kell tölteni az aktuális és érvényes fényképes igazolványát (pl. útlevél fényképes oldala).

Ha a kérelmet másvalaki nevében nyújtja be, biztosítanunk kell, hogy ez a személy beleegyezett a kérelem megtételébe, és abban, hogy Önnek kiadjuk ezeket az adatokat. A folyamat megkönnyítéséhez űrlapunkba egy egyszerű meghatalmazást is belefoglaltunk, amellyel biztosíthatja a kérelem benyújtásához szükséges jogosultságát.

Felhívjuk figyelmét, hogy Adatvédelmi csapatunk nem foglalkozik számlákra vonatkozó kérelmekkel. A foglalások számláinak gyors és egyszerű lekéréséhez használja a Kapcsolatfelvételi űrlapot.

Adathordozhatóság
Ön jogosult arra, hogy a adatait egy részét hordozható és újra felhasználható formában megkapja. Az easyJet örömmel biztosítja repülési előzményeinek hordozható másolatát, ezenkívül nem rendelkezünk az adathordozhatóság körébe tartozó más adatokkal.

Példa az elküldött információkra, ha adathordozhatóságra vonatkozó kérelmet nyújt be:

Foglalási szám
Dátum Járatszám

Kiindulás Úti cél Pénznem Ár Ülés sz.
FG123H
2016/12/23 EZY123 LTN LIS GBP 25,99 9B

Érdekel bennünket, hogy miért szeretné adatait hordozható formában kikérni és hogyan használja fel azokat, ezért erre vonatkozó minden tájékoztatásnak örülünk. Ez az adatokra vonatkozó új jog, és szeretnénk tudni, hogy hogyan biztosíthatunk valóban használható hordozható adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy az információk megadása nem kötelező és ez nem befolyásolja kérelmének feldolgozását, de segíthet nekünk a jövőbeli tervezésben.

Adatjavítás
Ha úgy gondolja, hogy a nálunk rögzített adatai helytelenek vagy nem teljesek, kérjük, tájékoztasson erről és kijavítjuk. A legtöbb esetben az online easyJet fiókjában saját adatait kijavíthatja és frissítheti. Ha ez nem lehetséges, az alábbi űrlap segítségével értesíthet bennünket.

Felhívjuk figyelmét, hogy az aktív foglalásokra vonatkozó módosításokat, például az utasok nevének módosítását vagy az utazási dokumentumok adatait az Ügyfélszolgálatnak kell feldolgoznia, ezért a gyors eljáráshoz ajánlott közvetlenül az Ügyfélszolgálathoz fordulnia.

Adattörlés
Adatait addig őrizzük, amíg az a jelen szabályzatban meghatározott célokhoz, vagy törvényi kötelezettség esetén szükséges.

Adatkorlátozás
Bizonyos körülmények között kérheti, hogy tovább tároljuk adatait, de ne használjuk fel. Ha például úgy gondolja, hogy olyan információkkal rendelkezünk, amelyekre jogi célokból szüksége lehet, kérheti, hogy ne töröljük azokat az információkat.

Ellenvetés
Adatainak közvetlen marketing célokra történő felhasználása ellen bármikor kifogást emelhet. A marketing kommunikációról történő leiratkozásról lásd a fenti 3. részt.

Ugyanakkor, azt is gondolhatja, hogy oka van ellenvetéssel élni adatai felhasználásával szemben, amikor ez a használat a jelen szabályzat szerint törvényes érdekeinket szolgálja. Adatainak üzleti célú felhasználásában méltányosan figyelembe vesszük jogos érdekeink és az Ön jogainak viszonyát; ha azonban úgy gondolja, hogy oka van kifogást emelni adatai felhasználása ellen, ezt az adott esetben leírhatja nekünk, és a kérelmet egyéni alapon elbíráljuk.

A hozzájárulás visszavonása
Amennyiben a személyes adatait a hozzájárulása alapján kezeljük, a hozzájárulását bármikor visszavonhatja a lent jelzettek szerint. Ez nem érinti a hozzájárulása visszavonása előtti adatkezelés jogszerűségét.

Adatkezeléshez kapcsolódó aggályok
Ügyfélkapcsolati irányelvünkben azt ígértük, hogy nyíltak és őszinték leszünk – ez a személyes adatok felhasználására is érvényes. Ügyfeleinkkel való kapcsolatunkban mindig az átláthatóságra és egyértelműségre törekszünk, de azt is tudjuk, hogy ez a kapcsolat néha bonyolult lehet. Ha aggálya van arra vonatkozóan, hogy hogyan használjuk fel személyes adatait és teljesítjük jogait, kérjük, tájékoztasson bennünket; kérdéseire válaszolunk és megtesszük az ígéreteink és kötelezettségeink teljesítéséhez szükséges lépéseket. Ha nem elégedett annak módjával, ahogyan személyes adatait felhasználjuk, és úgy gondolja, hogy az nem felel meg az adatvédelmi jogszabályoknak, Ön jogosult panaszt benyújtani az adatvédelmi hatóságoknál. Az Egyesült Királyságban az illetékes felügyeleti hatóság az Adatkezelési ’Biztos (ICO). Az ICO-val kapcsolatba léphet webes űrlapukon, a https://ico.org.uk/concerns/ címen, vagy hívja az ICO segélyvonalat a +44 (0)303 123 1113 számon.

Fenti jogait az űrlapunk kitöltésével gyakorolhatja:

Az űrlap beküldését követően egy átvételi bizonylatot küldünk. Ha kérelme feldolgozásához további információkra van szükségünk, értesítjük erről. Ha megadta az összes szükséges információt, kérelmét a lehető legrövidebb időn, de legfeljebb egy hónapon belül feldolgozzuk.

5. A személyes adatok védelme

Mindent megteszünk azért, hogy megfelelő technikai és szervezési intézkedéseket hajtsunk végre annak érdekében, hogy megvédjük a személyes adatokat az illetéktelen, jogellenes vagy véletlen hozzáféréstől, elvesztéstől, megsemmisüléstől vagy sérüléstől. Folyamatosan törekszünk az információbiztonság fejlesztésére, mivel ez a terület folyamatos változásban van.

Hogyan védheti adatait

Adatainak biztonságához néhány egyszerű lépés betartása szükséges. easyJet fiókjának létrehozásakor válasszon egy erős, egyedi jelszót és ne ossza meg jelszavát másokkal. Ha ugyanazt a jelszót használja különböző fiókoknál, növeli adatainak biztonsági kockázatát, ha a jelszó véletlenül vagy törvénytelen módon valaki más tudomására jut. Ha azt gyanítja, hogy valaki hozzáfért a jelszavához, azonnal változtasson jelszót.

Ha gyanús e-mailt kap, amely például egy nem ismert foglalásról szól, vagy kétsége van afelől, hogy egy e-mailt valóban az easyJet küldött, kérjük, jelentse nekünk. A fenti 4. pontban található űrlapot használhatja. Felhívjuk figyelmét, hogy soha nem kérjük bankkártya adatait e-mailben. Illetve, ha ingyenes easyJet járatokra vonatkozó üzeneteket kap, azok valószínűleg csaló üzenetek, mi igyekszünk járatainkat előnyös áron kínálni, de valószínűleg nem áll módunkban ingyenes járatokat biztosítani.

Ajánlataink népszerűsítésekor a leveleket ugyanarról az e-mail címről küldjük, mint amelyről az összes marketing kommunikációt, és ezekben az e-mailekben nem kérjük személyes adatainak megadását. Továbbá felhívjuk figyelmét, hogy ajánlatainkat vagy nyereményjátékainkat a közösségi oldalakon csak hivatalos weboldalunkon keresztül jelentetjük meg. Ha kétsége van, hogy egy közlemény, értesítés vagy e-mail valóban hiteles-e, ezt egyszerűen ellenőrizheti azzal, hogy ellenőrzi, hogy az adott információ a weboldalunkon megjelenik-e. Ha nem jelenik meg, kérjük, értesítsen bennünket, hogy kivizsgálhassuk az ügyet és megtegyük a szükséges intézkedéseket.

Hogyan védjük adatait

Amikor webhelyünkön vagy mobilalkalmazásunkban megadja személyes adatait, biztonságosan, nagyfokú titkosítással továbbítjuk őket az interneten keresztül.

Az easyJet emellett PCI DSS-tanúsítással is rendelkezik, azaz magas szintű biztonsági előírásokat követ annak érdekében, hogy megvédje fizetésre használt kártyája adatait, amikor elküldi ezeket az információkat.

A nekünk megadott információkat rendszereinkben tároljuk; ezek saját telephelyeinken vagy kijelölt beszállítóink telephelyein találhatók.

A jelen Adatvédelmi irányelvekben leírtak szerint engedélyezhetjük továbbá, hogy olyan harmadik felek is hozzáférjenek az Ön adataihoz, akik az e szabályzatban leírt vagy más, Ön által jóváhagyott célokból járnak el. Ha ezek a harmadik felek az Ön személyes adatait a nevünkben kezelik, megfelelő technikai és szervezési intézkedések alkalmazását írjuk elő az adatok védelme érdekében.

Az Ön személyes adatait az Európai Gazdasági Térségen kívül is elérhetik és kezelhetik (az Európai Gazdasági Térség tagja az Európai Unió, valamint Izland, Liechtenstein és Norvégia; úgyis mint: “EGT”), köztük olyan, az EGT-n kívül dolgozó személyek is, akik nekünk vagy az egyik beszállítónknak vagy képviselőnknek végeznek munkát (ebbe többek között a foglalások teljesítésével, a földi kiszolgálással és a támogatási szolgáltatásokkal foglalkozó személyek is beletartoznak). Ha az Ön személyes adatait az EGT-n kívülre továbbítják, akkor az adatvédelmi jogszabályoknak megfelelően a következő megfelelő biztonsági intézkedések alkalmazását írjuk elő:
  • az Európai Tanács döntése alapján az országnak, amelybe ügyfeleink adatait továbbítjuk, megfelelő szintű adatvédelemmel kell rendelkeznie;
  • ha nincs ilyen döntés, a beszállítóinkkal kötött szerződések az EU által jóváhagyott kitételeket tartalmaznak az ügyfelek adatainak védelmére vonatkozóan;
  • ha beszállítóink az Egyesült Államokból származó ügyféladatokhoz férnek hozzá, célunk, hogy biztosítsuk részvételüket az EU-US Adatvédelmi Pajzs keretrendszerben, amely megfelelő biztosítékokat nyújt az egyesült államokbeli vállalatokhoz történő adattovábbításhoz.
Weboldalunkon harmadik felek weboldalaira mutató hivatkozásokat is megjelenítünk. Ezekre olyan külön Adatvédelmi szabályzatok vonatkoznak, amelyek nem tartoznak az easyJet hatókörébe. Felhívjuk figyelmét, hogy a jelen Adatvédelmi irányelvek nem vonatkoznak az ilyen webhelyekre, és az easyJet nem felelős azokért az információkért, amelyeket harmadik felek ezeken a webhelyeken gyűjthetnek.

Emellett bizonyos esetekben jogszabály kötelezhet bennünket arra, hogy ügyfeleink személyes adatait olyan harmadik félnek kiadjuk, mint repülőterek, határvédelmi szervek, és korlátozott mértékű befolyásunk van arra, hogy az adott fél hogyan kezeli az adatokat.

6. Miért használunk cookie-kat?

Szolgáltatásaink minőségének javítása, az Ön számára érdekesebb tartalmak biztosítása és annak érdekében, hogy elemezni tudjuk, hogyan használják a látogatók webhelyünket és alkalmazásunkat, különböző technológiákat, például cookie-kat, képpontokat vagy nyomkövető szoftvereket használhatunk. Felhívjuk rá a figyelmét, hogy az általunk összegyűjtött információk alapján a legtöbb esetben nem tudjuk azonosítani Önt.

Például szoftvereket használunk az ügyfélforgalom-minták és a webhelyhasználat figyelemmel kísérésére, hogy a segítségünkre legyenek a webhely külsejének és elrendezésének megtervezésében annak érdekében, hogy fokozzuk a webhelyet felkeresők élményeit. Ezekkel a szoftverekkel nem tudunk személyes adatokat gyűjteni. Annak érdekében továbbá, hogy megismerjük, hogy ügyfeleink miként hasznosítják az általunk küldött e-maileket és tartalmakat, olyan képpontokat használunk, amelyekből megtudhatjuk, hogy az általunk küldött e-maileket megnyitják-e, vagy hogy e-mailjeink tartalma szöveges vagy html formában jelenik-e meg.

Webhelyünkön, mobilalkalmazásunkban, illetve e-mailjeinkben cookie-kat is használunk. A cookie-k olyan apró információdarabkák, amelyek a böngészőben, a számítógép merevlemezén tárolódnak. A cookie-k segítségével tud böngészni webhelyünkön vagy alkalmazásunkban, számunkra pedig lehetővé teszi, hogy különböző funkciókat biztosítsunk Önnek – például megjegyezzük legutóbbi járatkeresésének beállításait, hogy a további keresések még gyorsabbak legyenek. Ha kívánja, törölheti a cookie-kat; noha bizonyos cookie-kra szükség van webhelyünkön vagy alkalmazásunkban a megtekintéshez vagy a böngészéshez, a legtöbb funkció cookie-k nélkül is hozzáférhető marad.

A cookie-k használatáról és eltávolításáról A cookie-kra vonatkozó irányelvben olvashat bővebben.


7. A személyes adatok megosztása

Személyes adatait Vállalatcsoportunk más tagjaival is megoszthatjuk. Adatait olyan harmadik felekkel is megoszthatjuk, amelyek felvásárolnak bennünket, Vállalatcsoportunk valamelyik tagját vagy lényegében az összes eszközünket.

Emellett néhány személyes adatát az alábbi kategóriákba tartozó harmadik felekkel/felektől is megoszthatjuk/megszerezhetjük:

  • Repülőterekkel, állami hatóságokkal, bűnüldöző szervekkel és szabályozó hatóságokkal, ha erre az úti célhoz való eljutás vagy jogszabályi előírások miatt van szükség.
    Konkrét utazási útvonalak esetében például jogszabály írja elő számunkra, hogy biztosítsuk az úti okmányokhoz és útvonalhoz kapcsolódó információkat a határvédelmi ügynökségek számára. Ez az úgynevezett előzetes utasinformáció (API). Súgóoldalunkon többet is megtudhat az úti okmányokról és az előzetes utasinformációról.
  • Utazási irodákkal vagy olyan más vállalatokkal, amelyeken keresztül Ön easyJet-járatokat foglal
  • Számunkra annak érdekében szolgáltatást nyújtó beszállítókkal, akik segítenek üzletmenetünk fenntartásában, valamint szolgáltatásaink és az ügyfélélmény javításában. Személyes adatait megoszthatjuk például azokkal a vállalatokkal, amelyek földi szolgáltatásokat nyújtanak számunkra olyan repülőtereken, ahol jelen vagyunk. Adatait kapcsolattartó központunkkal vagy azokkal a vállalatokkal is közölhetjük, akik segítenek visszajelzést kérni szolgáltatásainkról, vagy IT támogatást nyújtanak.

    Az easyJetnél rendkívül körültekintően választjuk ki azokat a beszállítókat, akik a nevünkben a személyes adatait kezelik, és megköveteljük a személyes adatok védelmére vonatkozó szigorú biztonsági előírások betartását.
  • Hitel- és betétikártya-kibocsátó vállalatokkal
    Az easyJet megosztja személyes adatainak egy részét, többek között a fizetés módjáról és a járatfoglalásról szóló információkat a foglalás során használt hitel- vagy betétikártya kibocsátójával. A tranzakciók biztonsága, valamint a csalárd ügyletek megakadályozása, illetve észlelése érdekében adatait csalásokat kiszűrő partnereinkkel is megoszthatjuk.
  • Azon partnereinkkel, akik webhelyünkön utazással kapcsolatos termékeket és szolgáltatásokat kínálnak, promóciókat hirdetnek vagy velünk közösen szerveznek nyereményjátékokat webhelyünkön
    Webhelyünkön időről időre közzéteszünk harmadik felektől származó ajánlatokat, illetve meghirdetünk harmadik felek által velünk közösen szervezett nyereményjátékokat. Ha Ön úgy dönt, hogy harmadik felek által webhelyükön kínált termékeket vagy szolgáltatásokat vásárol, ajánlatokat fogad el, vagy részt vesz egy nyereményjátékban, bizonyos személyes adatait, például az elérhetőségeit és a számlázási adatait az adott harmadik fél közvetlenül is elkérheti vagy megkaphatja Öntől.

    Az alábbiakban találja azon partnereink listáját, akik termékeiket vagy szolgáltatásaikat weboldalunkon kínálják, ezáltal a termékek vagy szolgáltatások megvásárlásakor ezek személyes adatait is begyűjthetik. Felhívjuk rá a figyelmet, hogy a lista nem teljes, és bármikor módosulhat:
    • A Hotelopia S.L.U. vállalat, amely egy jogszerűen alapított, a kis- és nagykereskedelmi piacon egyaránt érdekelt spanyolországi utazási iroda. A Hotelopia, S.L.U. székhelye: Palma de Mallorca 07006 (Spanyolország), C/ Calle Padre Ventura 19, cégjegyzékszáma: BAL-481 M/D, adószáma: B-57218356, szerepel a mallorcai cégnyilvántartásban (oldal: PM-44857, kötet: 2007, ív: 148).
    • Etrawler Unlimited Company, Írországban CarTrawler kereskedelmi néven bejegyzett vállalat, cégjegyzékszáma: 93433, bejegyzett székhelye: Classon House, Dundrum Business Park, Dundrum, Dublin 14, Írország.
    • A Collinson Insurance Services Limited, egy Angliában és Walesben bejegyzett vállalat, cégjegyzékszáma: 00758979, bejegyzett székhelye: Cutlers Exchange, 123 Houndsditch, London, EC3A 7BU, illetve a Zurich Insurance plc, egy Írországban bejegyzett részvénytársaság (cégjegyzékszáma: 13460), az Egyesült Királyságban bejegyzett fiókirodával (egyesült királysági bejegyzési szám: BR7985), székhelye: The Zurich Centre, 3000 Parkway, Whiteley, Fareham, Hampshire, PO15 7JZ.
    • A Booking.com B.V. vállalattal, amelynek cégkivonatát az amszterdami Kereskedelmi Kamara állította ki; cégjegyzékszáma: 31047344, adószáma: NL805734958B01.
    • A következő partnereink transzfert kínálnak a repülőtérről és a repülőtérre: Holiday Taxis Group Limited, Angliában, 04391036 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: Suite B 2nd Floor Moore House, 13 Black Lion Street, Brighton, East Sussex, BN1 1ND; easyBus Limited, Angliában, 04671315 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: 10 Ansdell Street, Kensington, London, Egyesült Királyság, W8 5BN; Govia Thameslink Railway Limited (“Gatwick Express”), Angliában és Wales-ben, 07934306 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: 3rd Floor, 41-51 Grey Street Newcastle Upon Tyne, NE1 6EE; National Express Group PLC ("National Express"), Angliában és Wales-ben, 2590560 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: National Express House, Birmingham Coach Station, Mill Lane, Digbeth, Birmingham, B5 6DD; Abellio East Anglia Limited (“Stansted Express”), Angliában, 07861414 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: 2nd Floor St Andrew's House, 18-20 St Andrew Street, London, Egyesült Királyság, EC4A 3AG; Arriva The Shires Limited (“Greenline”), Angliában, 02116519 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: 1 Admiral Way, Doxford International Business, Park, Sunderland, Tyne & Wear, SR3 3XP.
    • A repülőtéren parkolási szolgáltatásokat kínáló partnereink: ABC Holiday Extras Limited, Angliában, 02936446 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: Ashford Road, Newingreen, Hythe, Kent, CT21 4JF; Parkcloud Limited, Angliában, 06557569 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: Peter House, Oxford Street, Manchester, England, M1 5AN; Società Esercizi Aeroportuali S.p.A., Olaszországban, Milánóban a 00826040156 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: Aeroporto Milano Linate - 20090 Segrate (Mi)C. Fis.
    • Signature Flight Support UK Regions Ltd, Skóciában, SC169996 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: 4th Floor 115 George Street, Edinburgh, EH2 4JN.
    • GetYourGuide Deutschland GmbH, Németországban, HRB 132059 B Amtsgericht Charlottenburg cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: Erich-Weinert-Straße 145C 10409 Berlin, Németország.
    • TrustedHouseSitters Limited, Angliában, 07227301 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: 20-22 Wenlock Road, London, N1 7GU.
    • Ha megvásárolja az easyJet Euro kártyát, adatait továbbítjuk az R. Raphael & Sons plc-hez, az Angliában, 01288938 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalathoz, székhelye:19-21 Shaftesbury Avenue, London, W1D 7ED és a Payment card technologies (Retail) Limited-hez, az Angliában, 06691616 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalathoz, székhelye: Fifth Floor, 48-54 Moorgate, London, EC2R 6EJ.
    • Ennek megfelelően, ha Ön megvásárolja a fedélzeten kapható termékeket, személyes adatait továbbítjuk az adott termékeket biztosító partnerünknek: a gategroup Holding AG vállalatnak, amely egy Svájcban bejegyzett vállalat, cégjegyzékszáma: 1299932, székhelye: Sägereistrasse 20, Glattbrugg, Zurich, 8152, Switzerland Balz-Zimmermanstrasse 7, 8302, Kloten, Svájc, és/vagy fiókvállalatainak.
    • Ha lefoglalja a Fear of Flying tanfolyamot, adatait továbbítjuk az FOF Events Limited részére, amely Angliában, 06872193 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: 19 Diamond Court, Opal Drive, Fox Milne, Milton Keynes, Buckinghamshire, MK15 0DH, Egyesült Királyság.
    • Ha a csatlakozó járatokat a “Worldwide by easyJet” szolgáltatás segítségével foglalja le, személyes adatait a partner-légitársaságokkal és a GatwickConnects szolgáltatáson keresztül a Gatwick repülőtérrel is megosztjuk.

      Partnereinknél saját adatvédelmi szabályzatokat és felhasználási feltételeket használnak, amelyek felett az easyJet nem gyakorol felügyeletet. Noha az easyJet körültekintően választja ki ezeket a partnereket, nem vállal felelősséget adatvédelmi szabályzataikért, felhasználási feltételeikért, illetve azért, ahogyan a személyes adatokat kezelik. Az ezen partnerek által biztosított termékek vagy szolgáltatások megvásárlása, webhelyeik, alkalmazásaik, szolgáltatásaik használata, illetve személyes adatai nekik történő megadása előtt mindenképpen olvassa át ezen partnerek vonatkozó adatvédelmi szabályzatait és felhasználási feltételeit.

  • Hatóságok, ideértve a Polgári Légi Közlekedési Hatóságot
    Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy személyes adatait meg kell osztanunk az Egyesült Királyság Polgári Légiközlekedési Hatóságával (“CAA”) vagy más nemzeti légiközlekedési hatóságokkal az ATOL-előírások betartása és végrehajtása, illetve más szabályozói célok érdekében.

    A fent felsorolt felek mellett személyes adatait akkor is megoszthatjuk, ha ezt olyan joghatóság jogszabálya írja elő, amelyik alá az easyJet esetlegesen tartozik.

8. Az adatvédelmi irányelvek módosításai

Adatvédelmi irányelvünk egy dinamikus eszköz, amelyet az adatkezelés módjának változása esetén módosítunk. Az adatvédelmi irányelvet időnként frissíthetjük, biztosítva, hogy a megadott információk naprakészek és megfelelnek a vonatkozó adatvédelmi jogszabályoknak. A szabályzat módosított változatait weboldalunkon közöljük.

9. Elérhetőségek

Kérdéseit, megjegyzéseit és az adatvédelmi irányelvekre vonatkozó visszajelzéseit örömmel fogadjuk, kérjük, küldje el az Adatvédelmi tisztviselőnknek a fenti 4. részben elérhető űrlapon, vagy írásban a következő címre:

easyJet Group Adatvédelmi tisztviselő
Hangar 89
London Luton Airport
Luton, Bedfordshire
LU2 9PF
Egyesült Királyság

E-mail: data.protection@easyjet.com