Főmenü

Adatvédelmi Szabályzat

Hiszünk az ügyfelekkel folytatott nyílt és őszinte kommunikációban, ezért kidolgoztuk adatvédelmi irányelvünket, amely gyorsan és egyszerűen ismerteti, hogy miként kezeljük, osztjuk meg és őrizzük az utasok adatait.

Adatvédelmi irányelvünk

Ígérjük, hogy mindig megosztjuk Önnel, hogy miként használjuk fel az Ön adatait, és hogy minderre a járatok biztonsága, egyszerűsége és elérhető árának fenntartása érdekében van szükség. Adatait ezenfelül biztonságos módon gyűjtjük és tároljuk.

Az Ön védelme elsődleges számunkra

Utazásai során be kell gyűjtenünk és meg kell őriznünk néhány adatot Önnel kapcsolatban, mint például a nevét, az e-mail-címét, a fizetési adatait és egyes esetekben az útlevele adatait. Adatait megbízható partnereinkkel, például a repülőterek földi személyzetével is meg kell osztanunk, hogy Ön és poggyásza eljuthasson úti céljáig. Bizonyos információkat a határőrséggel vagy a repülőtéri biztonsági szolgálattal is meg kell osztanunk. Ezek az adatok lehetővé teszik számukra, hogy vigyázzanak az Ön és utastársai biztonságára.

Az adatok segítségével megkönnyítjük az utazást

Az Ön által megadott elérhetőségeken értesíteni tudjuk, ha módosult valamelyik járata, vagy ha olyasmi történt, ami hatással lehet utazási terveire, például ha az érintett repülőtér közelében útépítés zajlik.

Azáltal pedig, hogy adunk utasaink véleményére, változtatni tudunk a rendszeren és megkönnyíthetjük a dolgok menetét.


Az adatok felhasználásával olcsóbbá tesszük az utazást

Menetrendünket ügyfeleink kedvelt utazási állomásai alapján állítjuk össze. Ezért tudjuk árainkat a lehető legalacsonyabban tartani.

Ha Ön beleegyezik, hogy az easyJet marketingtartalmú hírleveleket küldjön Önnek, értesülhet repülőjegy-akcióinkról, különleges ajánlatainkról, illetve legújabb járatainkról.

Más vállalatokkal is együttműködhetünk, hogy szerintünk vonzó exkluzív ajánlatokat állítsunk össze és küldhessünk Önnek, amennyiben erre igényt tart.


Adatai felett csakis Ön rendelkezik

Ha nem szeretne további marketing célú leveleket kapni tőlünk, ellenőrizheti és módosíthatja marketing beállításait.

Emellett személyes adataira és adatvédelmi jogainak gyakorlására vonatkozó kérdéseit egyszerűen elküldheti az alábbi Adatvédelmi szabályzatunk 4. részében szereplő űrlapon.

Adatvédelmi szabályzat – teljes szöveg

Elkötelezettek vagyunk a biztonság és a személyes adatok védelme mellett, és rendkívül fontos számunkra az ügyféladatok biztonsága. Az itt olvasható adatvédelmi szabályzat ismerteti, hogy milyen személyes adatokat gyűjtünk Önről, arról, hogy hogyan és miért használjuk fel, kivel osztjuk meg, és biztosítjuk a védelmüket.

Az itt olvasható adatvédelmi szabályzat akkor is érvényes, ha Ön harmadik félen (például utazási irodán vagy üdültető vállalaton) keresztül foglalta le járatait, mivel az utazási feltételek, valamint az Önnel az easyJet járatok biztosítására és működtetésére vonatkozóan kötött megállapodásunk része.


Adatvédelmi szabályzat – teljes szöveg

1. Ki a felelős az utasok személyes adataiért?

Adatvédelmi szabályzatunk az easyJet által gyűjtött és felhasznált személyes adatokra vonatkozik.

Az itt olvasható adatvédelmi szabályzat szövegében az easyJet, a mi, minket, miénk stb. szavak alatt az easyJet Airline Company Limited (nyilvántartási szám: 3034606, bejegyzett székhely: Hangar 89, London Luton Airport, Luton, Bedfordshire, LU2 9PF) értendő. Az általános európai adatvédelmi szabályozás (GDPR), vagy a svájci szövetségi adatvédelmi törvény és a Svájci Szövetségi Tanács rendelete alapján mi szabályozzuk azt, ahogyan az Ön személyes adatait gyűjtik, és azokat a célokat, amelyekre az easyJet, mint “adatkezelő” felhasználja azokat.

Vállalatunk egy vállalatcsoport (“Vállalatcsoport”) része, amelynek az easyJet Switzerland S.A (amely Svájcban bejegyzett vállalat, cégjegyzékszáma: 106.034.481,’ székhelye: 5 Route de lAéroport, Meyrin, CH-1215, Genf, 15 Svájc) is tagja. Az easyJet Switzerland S.A működésére a svájci szövetségi adatvédelmi törvény és a Svájci Szövetségi Tanács szövetségi adatvédelmi törvényre vonatkozó rendelete vonatkozik.


2. Az utasokról gyűjtött személyes adatok

Jelen szabályzat értelmében a “személyes adatok” azok az adatok, amelyek Önre vonatkoznak. Személyes adat lehet például a név, az elérhetőségek, az utazási útvonalra vonatkozó információk (például a foglalási szám), illetve a webhelyünk és alkalmazásunk használatára, vagy a velünk folytatott kommunikációra vonatkozó információk.

Néhány személyes adatot például olyankor gyűjtünk Öntől, amikor járatot foglal nálunk, használja webhelyünket vagy alkalmazásunkat, szolgáltatásainkat, illetve megkeres minket. Személyes adatait szintén megkaphatjuk beszállítóinktól, akik szolgáltatásokat nyújtanak nekünk (például amikor Ön visszajelzést adunk nekünk szolgáltatásainkról), partnereinktől, amikor Ön megvásárolja utazáshoz kapcsolódó termékeiket, vagy az Ön nevében és helyett eljáró külső felektől, például utazási irodáktól vagy más, Önnek járatot foglaló felektől.

Ha többet szeretne tudni azokról a felekről, akik megoszthatják velünk személyes adataikat, kérjük, olvassa el az alábbi 7. pontot.

Ha termékeket vagy szolgáltatásokat nyújt az easyJet-nek, jelen szabályzat nagy része Önre nem vonatkozik; üzleti kapcsolati információit csak az együttműködésünk érdekében gyűjtjük be és használjuk fel, és ezeket az információkat mindaddig megőrizzük, amíg az törvényes érdekeink szempontjából szükséges.

Az általunk gyűjtött adattípusok

Személyes adatait csak akkor gyűjtjük be, ha az szükséges. A személyes adatok felhasználási céljától függően a következő információ típusokat gyűjthetjük be és dolgozhatjuk fel:

Az Ön neve és vezetékneve, valamint az elérhetősége
(e-mail cím, telefonszám és postacím)
Amikor fiókot hoz létre webhelyünkön
Amikor járatot foglal
Amikor easyJet Plus-tagságot vásárol
Amikor részt vesz nyereményjátékainkban, illetve
Ha a weboldalunkon elérhető, partnereink által nyújtott utazási terméket vásárol
A foglalásaival és utazási útvonalával kapcsolatos információk, ha különleges segítségnyújtásra van szüksége, vagy ha különleges étrendi előírásokat követ. Ebbe az információba beletartozhatnak az Ön foglalásaival és a foglaláshoz kapcsolódó utazási termékeivel kapcsolatos módosítások (például amikor automatikusan hozzárendelt ülőhelyet vagy további poggyászkeretet vásárol, vagy ha járatfoglalása mellé utasbiztosítást vásárol, járművet kölcsönöz vagy szállodát foglal). Amikor lefoglalja járatát vagy kezeli foglalását
Az egészségi állapotára vonatkozó információkat, ha a repülést befolyásoló egészségi problémái vannak
(további információkért lásd a “Személyes adatok különleges kategóriái” alábbi részt)
Amikor utazás előtt megadja nekünk ezeket az információkat
A foglalásban szereplő többi utassal, valamint az Önnel utazó gyermekek életkorával kapcsolatos információk.
Amikor más utasok nevében és helyett intéz foglalást
A tranzakcióval kapcsolatos információk, többek között a fizetéshez használt kártya adatai
Amikor easyJet-termékeket vagy -szolgáltatásokat vásárol
Előzetes utasinformáció (API) Ilyen információ az Ön teljes neve, állampolgársága, születési dátuma, neme (ha szükséges); az úti okmány száma és típusa (például útlevél- vagy azonosítószám), érvényességi ideje és kibocsátási országa Amikor utasfelvételt intéz konkrét utazási útvonalakon
A járatokra és a járatokhoz kapcsolódó szolgáltatásainkra (például az automatikus csomagfeladásra vagy az elveszett poggyászok bejelentésére) vonatkozó információk
Amikor felszáll egy easyJet-járatra
Amikor igénybe veszi szolgáltatásainkat a repülőtéren
Információk a partnereink által biztosított, az utazáshoz kapcsolódó termékek és szolgáltatások megvásárlásáról
Amikor ilyen terméket vagy szolgáltatást vásárol, amely elérhető a weboldalunkon
A fedélzeten kapható termékek vásárlására vonatkozó információk
Amikor előrendeli ezeket a termékeket, vagy megvásárolja őket a fedélzeten
A velünk váltott mindennemű írásbeli vagy szóbeli kommunikáció (például e-mailek, levelek, telefonhívások vagy az online csevegőszolgáltatásunkon keresztül küldött üzenetek)
Amikor kapcsolatba lép az easyJet-tel vagy ha kapcsolatba lépünk Önnel
A közösségi médiában az easyJet-nek küldött üzenetek
Amikor kapcsolatba lép velünk a közösségi médiában
Az Ön visszajelzései

Amikor reagál visszajelzést vagy ügyfél-felméréseinkben való részvételt kérő megkereséseinkre
Az Ön kiválasztott indulási helyei
Amikor úgy dönt, hogy megadja ezeket az információkat a fiókja létrehozásakor vagy a beállítások megadása során
A webhelyünk vagy mobilalkalmazásunk használatával kapcsolatos információk, például a járatokra történő keresés
Amikor webhelyünkön böngész vagy mobilalkalmazásunkat használja
A számítógépére vagy mobil eszközére vonatkozó információk, mint az operációs rendszer, a böngésző vagy az eszköz típusa, a készülékhez rendelt IP-cím Amikor webhelyünkön böngész vagy mobilalkalmazásunkat használja
Az Ön easyJet-tagságával kapcsolatos információk (például ha Ön easyJet Plus- vagy Flight Club-tag)
Amikor megszerzi, megújítja vagy megszünteti easyJet-tagságát
A bankszámlájára vonatkozó adatok és vásárlásainak bizonylatai Amikor járatfennakadás miatt kártérítést vagy a költségek visszatérítését igényli

Ha a fenti listában nem szereplő adatot kell begyűjtenünk, arról az adatok begyűjtésére és felhasználására vonatkozóan előzetes részletes tájékoztatást nyújtunk.

A személyes adatok különleges kategóriái

Az Ön számára biztosított szolgáltatások során az Ön faji vagy etnikai hovatartozására, fizikai vagy mentális állapotára, vallási meggyőződéseire vonatkozó adatokat is gyűjthetünk. Az ilyen típusú információk a GDPR és más adatvédelmi törvények szerint “a személyes adatok különleges kategóriáinak” minősülnek. Az információkat csak akkor gyűjtjük, ha erre kifejezett beleegyezést adott, ha az szükséges az érdekei vagy más személyek érdekeinek védelmében, mint más utasok vagy alkalmazottak, vagy ha azokat szándékosan nyilvánossá teszi. Ügyfeleink biztonságának védelme érdekében bűnügyi vádemelésekre és ítéletekre vonatkozó információkat is gyűjtünk, ha például egy repülőút során bűncselekmény történik.

Ilyen információkat például a következő esetekben gyűjtünk:

Az Ön biztonsága érdekében: ha Ön egy adott betegségben szenved, tájékoztatnia kell minket róla, és –szükség esetén– orvosi igazolást kell róla adnia. Ha többet szeretne tudni a velünk megosztandó egészségügyi információkról, olvassa el egészségügyi irányelvünket.

Ha Ön különleges segítségnyújtást kér repülés közben, kiderülhetnek az egészségi állapotával kapcsolatos információk (például ha kerekes széket igényel). Felhívjuk figyelmét, hogy ezeket az információkat meg kell adnunk azoknak a repülőtereknek ahonnan indul és ahová érkezik, vagy a repülőterek’ szolgáltatóinak, hogy segítséget nyújthassanak az utazás során.

Ha a különleges kategóriába eső személyes adatokat ad meg nekünk, azokat kizárólag a jelen adatvédelmi szabályzatban leírt célokra, biztonsága érdekében és a kért szolgáltatások nyújtásához használjuk fel.

Ha Ön nem engedélyezi számunkra, hogy feldolgozzuk különleges személyes adatait, az azzal járhat, hogy részben vagy teljesen nem tudjuk biztosítani a tőlünk igényelt szolgáltatásokat. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ilyen esetben Ön nem lesz jogosult a kifizetett összeg visszamondására vagy visszaigénylésére.

3. A személyes adatok felhasználásának oka és módja

Az adatvédelmi törvények csak olyan személyes adatok feldolgozását teszik lehetővé, amelyekre jogalapunk van. A személyes adatokat leggyakrabban a szerződések teljesítésének céljára használjuk fel, például eljuttatni az utast az úti céljához, illetve saját és mások törvényes érdekeinek teljesítésére, ha ezen érdekeket nem írják felül az Ön jogai (például az Önnel, mint ügyféllel való kapcsolatunk kezelésére).

Bizonyos esetekben a személyes adatok felhasználásához az Ön hozzájárulását kell kérnünk, ha például elmenti API adatait fiókjában későbbi használatra, vagy, ha szükséges kifejezett hozzájárulást kérünk ha az egészségi állapotára vonatkozó információkat ad meg.

Más esetekben a törvény kötelez bennünket az adatok begyűjtésére és felhasználására, például API adatainak továbbítására a határvédelmi hatóságok felé.

Személyes adatait a következő célokra használjuk fel:

  • Utazásfoglalások kezeléséhez és szolgáltatások biztosításához
  • Amikor járatot foglalsz, egy fiókot hozunk létre, amelyből elvégezheted és felügyelheted a foglalást. Ezt akkor is megtehetjük, ha a foglalást harmadik félen vagy másik webhelyen keresztül intézed. Ha nem szeretnéd használni a fiókod, törölheted, de ha újra foglalni szeretnél, új fiókot kell létrehoznod.

    Amikor velünk utazik, az Ön által megadott információkat a járatához kapcsolódó szolgáltatások biztosítása, például a repülőjegyek kiadása, az utasfelvétel elintézése, a beszállókártyák kibocsátása, a fedélzetre bocsátás és a biztonságos utasszállítás érdekében használjuk fel. Arra is felhasználjuk őket, hogy módosítsuk járatfoglalását, amennyiben ezt Ön kéri tőlünk.

    Adatait ezenkívül olyankor is felhasználjuk, amikor Ön igénybe veszi repülőtéri szolgáltatásainkat, például amikor az utasfelvételt repülőtéri pultjainknál intézi, vagy automatikus csomagfeladási szolgáltatásunkat használja.
  • Hogy kapcsolatba lépjünk Önnel, és felügyeljük az Önnel meglévő kapcsolatot

  • Műveleti kommunikáció
    Előfordulhat, hogy adminisztratív vagy üzemeltetési okokból meg kell keresnünk Önt e-mailben és/vagy SMS-ben, például hogy visszaigazolást küldjünk Önnek foglalásairól és kifizetéseiről, tájékoztassuk Önt az útvonalról, értesítsük az utasfelvétel megnyitásáról, vagy tájékoztassuk, hogy járata vesztegel, illetve módosult a menetrendje. Ha használja mobilalkalmazásunkat, ugyanezen okokból alkalmazásbeli értesítéseket küldhetünk Önnek. Elérhetőségi adatait is felhasználhatjuk, hogy kapcsolatba lépjünk Önnel vészhelyzet vagy biztonsági kockázat esetén.

    Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezek a megkeresések nem marketing célokat szolgálnak, ezért akkor is megkapja őket, ha leiratkozik a marketingcélú anyagok fogadásáról.

    Érdeklődések
    Ha kérelmet küld nekünk, kitölti a weboldalunkon található űrlapot vagy kapcsolatba lép velünk a közösségi médiában, személyes adatait felhasználjuk a válaszadásra és a kérelem teljesítésére, kezelésére és esetleges panaszainak megoldására.

    A kommunikáció hatékonyságának és gyorsaságának fokozásához a kérelmek kezelésére csevegési szolgáltatást is használhatunk, vagy automatikus telefonos üzenetet küldhetünk, amelyekből gyorsan, várakozás nélkül választ kaphat kérdéseire. Ha továbbra is kérdése van és valamely képviselőnkkel szeretne beszélni, bármikor kapcsolatba léphet az Ügyfélszolgálati csapatunkkal. Ha telefonon lép velünk kapcsolatba, felhívjuk figyelmét, hogy hívásait képzési vagy minőségellenőrzési célokra rögzíthetjük, beleértve az Önnek nyújtott szolgáltatások ellenőrzését.

    Kártalanítási igények
    Ha kártalanítási igényt nyújt be, mert easyJet járatában fennakadás történt, az igénylést a járat fennakadását okozó okok alapján, a vonatkozó törvények szerint jóváhagyjuk vagy elutasítjuk. A járatok fennakadásainak azonosítására egy új technológiát alkalmazunk, amely biztosítja, hogy a szükséges jogi követelményeket teljesítő járatokra vonatkozó igényeket automatikusan, az egyes igények személyes felülvizsgálata nélkül jóváhagyjuk. Ha úgy gondolja, hogy igényét a járatára nem vonatkozó okok miatt utasították el, lépjen kapcsolatba Ügyfélszolgálati csapatunkkal, aki meg tudja erősíteni a járatfennakadás okát.

    Visszajelzés
    Véleménye fontos számunkra, ezért e-mailben vagy SMS-ben kérhetünk Öntől visszajelzést.

    Az Önnel váltott beszélgetéseket/levelezéseket és az Ön által adott visszajelzést felhasználjuk annak érdekében, hogy felügyelni tudjuk az Önnel, mint ügyfelünkkel meglévő kapcsolatot, valamint javítani tudjuk szolgáltatásaink színvonalát és az ügyfélélményt.
  • Az ügyfélélmény személyre szabása és fokozása érdekében
  • Személyes adatait felhasználhatjuk annak érdekében, hogy szolgáltatásainkat az Ön igényeihez és ízléséhez igazítsuk, és személyre szabott ügyfélélményt kínáljunk Önnek. Repülési előzményeiből megtudhatjuk például, hogy mit kedvel és hozzáférést biztosíthatunk a megfelelő ajánlatokhoz és termékekhez. Ha például elárulja nekünk, hogy melyik az Ön kedvenc kiindulási reptere, akkor az adott helynek megfelelő járatokkal kapcsolatos ajánlatokat küldhetünk Önnek.

    Információkat gyűjthetünk arról is, hogy Ön miként használja webhelyünket: mely oldalainkat keresi fel a legtöbbször, milyen járatokra keres, és milyen termékeket vásárol, hogy megismerjük preferenciáit. Ezt az információt a webhelyükön megjelenő tartalmak és az online easyJet ajánlatok személyre szabására használhatjuk fel, és ha Ön beleegyezik abba, hogy marketingcélú anyagokat küldjünk, akkor ízlésének megfelelő, véleményünk szerint Önt érdeklő ajánlatokat küldünk.

    Ha Ön éppen a fiókjában intéz egy foglalást, de még azelőtt elhagyja webhelyünket, hogy feladta volna a megrendelést, felvehetjük Önnel a kapcsolatot, hogy megkönnyítsük Önnek a foglalást.
  • Hogy tájékoztassuk Önt esetleg érdeklő híreinkről és ajánlatainkról
  • Termékeink
    Marketingcélú anyagokat küldhetünk Önnek járatainkról és utazással kapcsolatos termékeinkről, amennyiben úgy rendelkezik, hogy elfogadja őket – például amikor fiókot hoz létre webhelyünkön, vagy foglalást indít nálunk, és nem jelzi, hogy nem kíván ilyen anyagokat kapni.
    Ha elfogadja az általunk küldött marketingcélú anyagokat, híreket fog kapni tőlünk – például olyan új útvonalakról, amelyek érdekelhetik Önt, vagy olyan ajánlatokról, amelyek felkelthetik az érdeklődését.

    Partnereink termékei
    Emellett partnereink utazási tervéhez kapcsolódó termékeit és szolgáltatásait népszerűsítő üzeneteket is küldhetünk, ha ezek küldésébe beleegyezett.
    Ne feledje, hogy sem partnereinknek, sem más vállalatoknak nem adjuk meg marketingcélokra az elérhetőségeit és egyéb személyes adatait. Az alábbiakkal kapcsolatban küldhetünk Önnek értesítéseket:

    Termék / szolgáltatás
    Partnerek (a vállalatcsoport tagvállalatai is)
    Autókölcsönzés
    Europcar International S.A.S.U.
    Szállodai foglalás
    Booking.com BV
    Utasbiztosítás
    Collinson Insurance Services Ltd, illetve Zurich Insurance plc
    Repülőtéri transzferek
    Holiday Taxis Group Limited (“Holiday taxik”)
    Govia Thameslink Railway Limited (“Gatwick Express”)
    National Express Group PLC (“National Express”)
    Abellio East Anglia Limited (“Stansted Express”)
    Arriva The Shires Limited (“Greenline”)
    Repülőtéri parkolás
    ABC Holiday Extras Limited
    ParkCloud Limited
    Società per Azioni Esercizi Aeroportuali
    Várótermi szolgáltatások
    Signature Flight Support UK Regions Ltd
    Utazás közben végzett tevékenységek
    GetYourGuide Deutschland GmbH
    Otthonfelügyelet az utazás alatt
    TrustedHouseSitters Limited
    easyjet Euro Currency Card
    R. Raphael & Sons plc, Payment Card Technologies (Retail) Limited


    A fenti listát a webhelyünkön található termékek és szolgáltatások mindennemű változása esetén frissítjük.

    Kapcsolatfelvétel
    A partnereink termékeire vonatkozó marketing anyagok küldéséhez elsősorban e-mailben lépünk kapcsolatba vagy értesítéseket küldünk az alkalmazásunkban. Folyamatosan igyekszünk ügyfeleink élményeit javítani és tájékoztatni ügyfeleinket a számukra legrelevánsabb és leghasznosabb ajánlatokról. Ennek érdekében a jövőben más értesítési módokat is használhatunk, például az easyJet online fiókját, a közösségi médiát vagy ha az easyJet járattal utazik vagy kapcsolatba lép velünk.


    Hogyan iratkozhat le
    Személyes preferenciái fontosak számunkra, és tiszteletben tartjuk döntését, ha nem szeretne reklámcélú tájékoztatást kapni. ’Ha nem kívánja fogadni a saját vagy partnereink termékeiről és szolgáltatásairól szóló értesítéseket, kérjük, hogy a foglalás visszaigazolása előtt válassza a megfelelő lehetőséget. Bármikor dönthet úgy, hogy leiratkozik a marketingcélú anyagok fogadásáról: ehhez kattintson a megfelelő leiratkozási linkre bármelyik, általunk küldött marketingcélú e-mail alján.


    Ha úgy gondolja, Ügyfélszolgálati csapatunkkal is kapcsolatba léphet és kérheti a marketing célú kommunikáció beszüntetését (az elérhetőségeket itt találja).

  • Szolgáltatásaink javítása, adminisztratív célok elérése és üzleti érdekeink védelme érdekében
  • Adatait mi is felhasználjuk saját törvényes érdekeink teljesítésére. Azon érdekek közé tartoznak szolgáltatásaink javítása, jobb ügyfél kiszolgálás biztosítása, az adatok felhasználása könyvelési, számlázási és ellenőrzési célokra, hitelkártya vagy más fizetési eszköz ellenőrzésére, csalások megelőzésére, biztonsági és jogi okokból, statisztikai és marketing elemzésekre, rendszer tesztelésre és karbantartásra.

    Személyes adatait csak akkor használjuk fel a fent leírt üzleti célokra, ha az szükséges, és lehetőség szerint arra törekszünk, hogy az információk ne tegyék lehetővé az ügyfelek személyének beazonosítását, elemzési célokra például főként összevont adatokat használunk.

    Ha az ügyfeleink azonosítására alkalmas adatokat kell felhasználnunk, igyekszünk a lehető legkevesebb információt felhasználni, olymódon, hogy az ne sértse ügyfeleink jogait és szabadságjogait.
  • Törvényi kötelezettségünknek való megfelelés érdekében bizonyos járatok útvonalán például kötelesek vagyunk kiadni az információkat a határellenőrzési hatóságoknak.

4. Az adatvédelemhez kapcsolódó jogai

A GDPR és más adatvédelmi törvények meghatározott jogokkal ruházzák fel Önt, amelyekkel ellenőrizheti személyes adatainak felhasználását és gyakorolhatja ezeket a jogokat. Az alábbiakban ezen jogokra vonatkozó részletes tájékoztatást olvashat. Az easyJet által felhasznált adataihoz kapcsolódó bármely jogát a jelen rész végén található űrlap kitöltésével gyakorolhatja.

Adathozzáférés
Jogában áll tudni, hogy milyen adatokat gyűjtünk be és másolatot kérni az adatokról. Személyes adatainak másolatát a jelen rész végén található űrlap kitöltésével kérheti.

Ahhoz, hogy kérelmét feldolgozhassuk, meg kell adnia az alábbi információkat:
  • Az Ön teljes neve.
  • A kért adatok leírása, beleértve az időtartamot (pl. repülési előzményei az utóbbi 12 hónapban). Kérelmének pontos leírásával időt és erőfeszítést takaríthat meg és lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsan és hatékonyan válaszolhassunk.
  • Azok az e-mail címek, amelyeket easyJet járatok foglalásához vagy a velünk folytatott kommunikációhoz használt, akkor is, ha ezeket már nem használja.
  • További, az adatainak azonosítását elősegítő információk (pl. foglalási preferenciái).
Adatainak védelme érdekében ellenőriznünk kell személyazonosságát, ezért fel kell tölteni az aktuális és érvényes fényképes igazolványát (pl. útlevél fényképes oldala).

Ha a kérelmet másvalaki nevében nyújtja be, biztosítanunk kell, hogy ez a személy beleegyezett a kérelem megtételébe, és abban, hogy Önnek kiadjuk ezeket az adatokat. A folyamat megkönnyítéséhez űrlapunkba egy egyszerű meghatalmazást is belefoglaltunk, amellyel biztosíthatja a kérelem benyújtásához szükséges jogosultságát.

Felhívjuk figyelmét, hogy Adatvédelmi csapatunk nem foglalkozik számlákra vonatkozó kérelmekkel. A foglalások számláinak gyors és egyszerű lekéréséhez használja a Kapcsolatfelvételi űrlapot.


Adat hordozhatóság
Jogában áll adatainak egy részét hordozható és újra felhasználható formában megkapni. Az easyJet örömmel biztosítja repülési előzményeinek hordozható másolatát, ezen kívül más, az adat hordozhatóság hatókörébe tartozó adatokkal nem is rendelkezünk.

Példa az elküldött információkra, ha adat hordozhatósági kérelmet nyújt be:

Foglalási szám
Dátum Járatszám

Kiindulás Úti cél Pénznem Ár Ülés sz.
FG123H
23/12/2016 EZY123 LTN LIS GBP 25,99 9B

Érdekel bennünket, hogy miért szeretné adatait hordozható formában kikérni és hogyan használja fel azokat, ezért erre vonatkozó minden tájékoztatásnak örülünk. Ez az adatokra vonatkozó új jog, és szeretnénk tudni, hogy hogyan biztosíthatunk valóban használható hordozható adatokat. Felhívjuk figyelmét, hogy az információk megadása nem kötelező és ez nem befolyásolja kérelmének feldolgozását, de segíthet nekünk a jövőbeli tervezésben.

Adatjavítás
Ha úgy gondolja, hogy a nálunk rögzített adatai helytelenek vagy nem teljesek, kérjük, tájékoztasson erről és kijavítjuk. A legtöbb esetben az online easyJet fiókjában saját adatait kijavíthatja és frissítheti. Ha ez nem lehetséges, az alábbi űrlap segítségével értesíthet bennünket.

Felhívjuk figyelmét, hogy az aktív foglalásokra vonatkozó módosításokat, például az utasok nevének módosítását vagy az utazási dokumentumok adatait az Ügyfélszolgálatnak kell feldolgoznia, ezért a gyors eljáráshoz ajánlott közvetlenül az Ügyfélszolgálathoz fordulnia.

Adattörlés
Adatait addig őrizzük, amíg az a jelen szabályzatban meghatározott célokhoz, vagy törvényi kötelezettség esetén szükséges.

Adatkorlátozás
Bizonyos körülmények között kérheti, hogy tovább tároljuk adatait, de ne használjuk fel. Ha például úgy gondolja, hogy olyan információkkal rendelkezünk, amelyekre jogi célokból szüksége lehet, kérheti, hogy ne töröljük azokat az információkat.

Ellenvetés
Adatainak közvetlen marketing célokra történő felhasználása ellen bármikor kifogást emelhet. A marketing kommunikációról történő leiratkozásról lásd a fenti 3. részt.

Ugyanakkor, azt is gondolhatja, hogy oka van ellenvetéssel élni adatai felhasználásával szemben, amikor ez a használat a jelen szabályzat szerint törvényes érdekeinket szolgálja. Adatainak üzleti célú felhasználásában méltányosan figyelembe vesszük jogos érdekeink és az Ön jogainak viszonyát; ha azonban úgy gondolja, hogy oka van kifogást emelni adatai felhasználása ellen, ezt az adott esetben leírhatja nekünk, és a kérelmet egyéni alapon elbíráljuk.

A hozzájárulás visszavonása
A fenti 3. részben leírtak szerint személyes adatait különböző célokra felhasználhatjuk, és a legtöbb esetben ez nem az Ön hozzájárulásától függ. Ha személyes adatok feldolgozásának feltétele az Ön hozzájárulása (ha például adatait a fiókjában jövőbeli használatra elmenti), jogában áll hozzájárulását bármikor visszavonni. Tiszteletben tartjuk döntését és nem dolgozzuk fel az adatokat; ez nem befolyásolja a hozzájárulás visszavonása előtti adatok használatát.

Adatkezeléshez kapcsolódó aggályok
Ügyfélkapcsolati irányelvünkben azt ígértük, hogy nyíltak és őszinték leszünk – ez a személyes adatok felhasználására is érvényes. Ügyfeleinkkel való kapcsolatunkban mindig az átláthatóságra és egyértelműségre törekszünk, de azt is tudjuk, hogy ez a kapcsolat néha bonyolult lehet. Ha aggálya van arra vonatkozóan, hogy hogyan használjuk fel személyes adatait és teljesítjük jogait, kérjük, tájékoztasson bennünket; kérdéseire válaszolunk és megtesszük az ígéreteink és kötelezettségeink teljesítéséhez szükséges lépéseket. Ha nem elégedett azzal a móddal, ahogyan személyes adatait felhasználjuk, és úgy gondolja, hogy az nem felel meg az adatvédelmi törvényeknek, jogában áll panaszt benyújtani az adatvédelmi hatóságoknál. Az Egyesült Királyságban az illetékes felügyeleti hatóság az Adatkezelési ’Biztos (ICO). Az ICO-val kapcsolatba léphet webes űrlapukon, a https://ico.org.uk/concerns/ címen, vagy hívja az ICO segélyvonalat a 44 (0)303 123 1113 számon.

Fenti jogait az űrlapunk kitöltésével gyakorolhatja:

Az űrlap beküldését követően egy átvételi bizonylatot küldünk. Ha kérelme feldolgozásához további információkra van szükségünk, értesítjük erről. Ha megadta az összes szükséges információt, kérelmét a lehető legrövidebb időn, de legfeljebb egy hónapon belül feldolgozzuk.

5. A személyes adatok védelme

Mindent megteszünk azért, hogy megfelelő technikai és szervezeti szintű intézkedéseket hozzunk annak érdekében, hogy megvédjük a személyes adatokat az illetéktelen vagy jogellenes feldolgozástól, valamint a véletlen elvesztéstől, megsemmisüléstől vagy sérüléstől. Folyamatosan törekszünk az információbiztonság fejlesztésére, mivel ez a terület folyamatos változásban van.

Hogyan védheti adatait

Adatainak biztonságához néhány egyszerű lépés betartása szükséges. easyJet fiókjának létrehozásakor válasszon egy erős, egyedi jelszót és ne ossza meg jelszavát másokkal. Ha ugyanazt a jelszót használja különböző fiókoknál, növeli adatainak biztonsági kockázatát, ha a jelszó véletlenül vagy törvénytelen módon valaki más tudomására jut. Ha azt gyanítja, hogy valaki hozzáfért a jelszavához, azonnal változtasson jelszót.

Ha gyanús e-mailt kap, amely például egy nem ismert foglalásról szól, vagy kétsége van afelől, hogy egy e-mailt valóban az easyJet küldött, kérjük, jelentse nekünk. A fenti 4. részben található űrlapot használhatja. Felhívjuk figyelmét, hogy soha nem kérjük bankkártya adatait e-mailben. Illetve, ha ingyenes easyJet járatokra vonatkozó üzeneteket kap, azok valószínűleg csaló üzenetek, mi igyekszünk járatainkat előnyös áron kínálni, de valószínűleg nem áll módunkban ingyenes járatokat biztosítani.

Ajánlataink népszerűsítésekor a leveleket ugyanarról az e-mail címről küldjük, mint amelyről az összes marketing kommunikációt, és ezekben az e-mailekben nem kérjük személyes adatainak megadását. Továbbá felhívjuk figyelmét, hogy ajánlatainkat vagy nyereményjátékainkat a közösségi oldalakon csak hivatalos weboldalunkon keresztül jelentetjük meg. Ha kétsége van, hogy egy közlemény, értesítés vagy e-mail valóban hiteles-e, ezt egyszerűen ellenőrizheti azzal, hogy ellenőrzi, hogy az adott információ a weboldalunkon megjelenik-e. Ha nem jelenik meg, kérjük, értesítsen bennünket, hogy kivizsgálhassuk az ügyet és megtegyük a szükséges intézkedéseket.

Hogyan védjük adatait

Amikor webhelyünkön vagy mobilalkalmazásunkban megadja személyes adatait, biztonságosan, nagyfokú titkosítással továbbítjuk őket az interneten keresztül.

Az easyJet emellett PCI DSS-tanúsítással is rendelkezik, azaz magas szintű biztonsági előírásokat követ annak érdekében, hogy megvédje fizetésre használt kártyája adatait, amikor elküldi ezeket az információkat.

A nekünk megadott információkat rendszereinkben tároljuk; ezek telephelyeinken vagy egy kijelölt külső félnél találhatók.

A jelen szabályzatban leírtak szerint engedélyezhetjük továbbá, hogy olyan külső felek is hozzáférjenek az Ön adataihoz, akik az itt olvasható adatvédelmi szabályzatban leírt vagy más, Ön által jóváhagyott célokból járnak el. Ha ezek a külső felek személyes adatait dolgozzák fel a nevünkben, az adatok védelmére a megfelelő műszaki és szervezeti feltételek teljesítését írjuk elő.

Az Ön személyes adatait az Európai Gazdasági Térségen kívül is elérhetik és feldolgozhatják (az Európai Gazdasági Térség tagja az Európai Unió, valamint Izland, Liechtenstein és Norvégia; gyakori rövidítése az “EGT”), köztük olyan, az EGT-n kívül dolgozó személyek is, akik nekünk vagy az egyik beszállítónknak vagy képviselőnknek végeznek munkát (ebbe többek között a foglalások teljesítésével, a földi kiszolgálással és a támogatási szolgáltatásokkal foglalkozó személyek is beletartoznak). Ha az Ön személyes adatait az EGT-n kívülre továbbítják, akkor az adatvédelmi törvényeknek megfelelően a következő megfelelő biztonsági intézkedések alkalmazását írjuk elő:

  • az Európai Tanács döntése alapján az országnak, amelybe ügyfeleink adatait továbbítjuk, megfelelő adatvédelmi szabályozással kell rendelkeznie;
  • ha nincs ilyen döntés, a beszállítóinkkal kötött szerződések az EU által jóváhagyott kitételeket tartalmaznak az ügyfelek adatainak védelmére vonatkozóan;
  • ha beszállítóink az Egyesült Államokból származó ügyféladatokhoz férnek hozzá, célunk, hogy biztosítsuk részvételüket az EU-US Privacy Shield keretrendszerben, amely megfelelő biztosítékokat nyújt az egyesült államokbeli vállalatokhoz történő adatátvitelhez.
Weboldalunkon harmadik felek weboldalaira mutató hivatkozásokat is megjelenítünk. Ezekre olyan Adatvédelmi irányelvek vonatkoznak, amelyek nem tartoznak az easyJet hatókörébe. Felhívjuk rá a figyelmét, hogy az itt olvasható adatvédelmi szabályzat nem vonatkozik az ilyen webhelyekre, és az easyJet nem felelős azokért az információkért, amelyeket külső felek ezeken a webhelyeken gyűjthetnek.

Emellett bizonyos esetekben törvény kötelezhet bennünket arra, hogy ügyfeleink személyes adatait harmadik félnek kiadjuk, mint repülőterek, határellenőrzési szervek, és korlátozott mértékben van befolyásunk arra, hogy az adott fél hogyan kezeli az adatokat.

6. Miért használjuk a sütiket

Szolgáltatásaink minőségének javítása, az Ön számára érdekesebb tartalmak biztosítása és annak érdekében, hogy elemezni tudjuk, hogyan használják a látogatók webhelyünket és alkalmazásunkat, különböző technológiákat, például cookie-kat, képpontokat vagy nyomkövető szoftvereket használhatunk. Felhívjuk rá a figyelmét, hogy az általunk összegyűjtött információk alapján a legtöbb esetben nem tudjuk azonosítani Önt.

Például szoftvereket használunk az ügyfélforgalom-minták és a webhelyhasználat figyelemmel kísérésére, hogy a segítségünkre legyenek a webhely külsejének és elrendezésének megtervezésében annak érdekében, hogy fokozzuk a webhelyet felkeresők élményeit. Ezekkel a szoftverekkel nem tudunk személyes adatokat gyűjteni. Annak érdekében továbbá, hogy megismerjük, hogy ügyfeleink miként hasznosítják az általunk küldött e-maileket és tartalmakat, olyan képpontokat használunk, amelyekből megtudhatjuk, hogy az általunk küldött e-maileket megnyitják-e, vagy hogy e-mailjeink tartalma szöveges vagy html formában jelenik-e meg.

Webhelyünkön, mobilalkalmazásunkban, illetve e-mailjeinkben cookie-kat is használunk. A cookie-k olyan apró információdarabkák, amelyek a böngészőben, a számítógép merevlemezén tárolódnak. A cookie-k segítségével tud böngészni webhelyünkön vagy alkalmazásunkban, számunkra pedig lehetővé teszi, hogy különböző funkciókat biztosítsunk Önnek – például megjegyezzük legutóbbi járatkeresésének beállításait, hogy a további keresések még gyorsabbak legyenek. Ha kívánja, törölheti a cookie-kat; noha bizonyos cookie-kra szükség van webhelyünkön vagy alkalmazásunkban a megtekintéshez vagy a böngészéshez, a legtöbb funkció cookie-k nélkül is hozzáférhető marad.

A cookie-k használatáról és eltávolításáról A cookie-kra vonatkozó irányelvben olvashat bővebben.


7. A személyes adatok megosztása

Személyes adatait Vállalatcsoportunk más tagjaival is megoszthatjuk. Adatait olyan külső felekkel is megoszthatjuk, amelyek felvásárolnak bennünket, Vállalatcsoportunk valamelyik tagját vagy lényegében minden eszközünket.

Emellett néhány személyes adatát az alábbi külső felekkel/felektől is megoszthatjuk/megszerezhetjük:

  • Repülőterekkel, állami hatóságokkal, bűnüldöző szervekkel és szabályozó hatóságokkal, ha erre az úti célhoz való eljutás vagy jogszabályi előírások miatt van szükség.
    Konkrét utazási útvonalak esetében például jogszabály írja elő számunkra, hogy biztosítsuk az úti okmányokhoz és útvonalhoz kapcsolódó információkat a határvédelmi ügynökségek számára. Ez az úgynevezett előzetes utasinformáció (API). Súgóoldalunkon többet is megtudhat az úti okmányokról és az előzetes utasinformációról.

  • Utazási irodákkal vagy olyan más vállalatokkal, amelyeken keresztül Ön easyJet-járatokat foglal
  • Számunkra annak érdekében szolgáltatást nyújtó beszállítókkal, akik segítenek üzletmenetünk fenntartásában, valamint szolgáltatásaink és az ügyfélélmény javításában. Személyes adatait megoszthatjuk például azokkal a vállalatokkal, amelyek földi szolgáltatásokat nyújtanak számunkra olyan repülőtereken, ahol jelen vagyunk. Adatait kapcsolattartó központunkkal vagy azokkal a vállalatokkal is közölhetjük, akik segítenek visszajelzést kérni szolgáltatásainkról, vagy IT támogatást nyújtanak.

    Az easyJetnél rendkívül körültekintően választjuk ki azokat a beszállítókat, akik a nevünkben dolgozzák fel a személyes adatokat, és megköveteljük a személyes adatok védelmére vonatkozó szigorú biztonsági előírások betartását.
  • Hitel- és betétikártya-kibocsátó vállalatokkal
    Az easyJet megosztja személyes adatainak egy részét, többek között a fizetés módjáról és a járatfoglalásról szóló információkat a foglalás során használt hitel- vagy betétikártya kibocsátójával. A tranzakciók biztonsága, valamint a csalárd ügyletek megakadályozása, illetve észlelése érdekében adatait csalásokat kiszűrő partnereinkkel is megoszthatjuk.
  • Azon partnereinkkel, akik webhelyünkön utazással kapcsolatos termékeket és szolgáltatásokat kínálnak, promóciókat hirdetnek vagy velünk közösen szerveznek nyereményjátékokat webhelyünkön
    Webhelyünkön időről időre közzéteszünk külső felektől származó ajánlatokat, illetve meghirdetünk külső felek által velünk közösen szervezett nyereményjátékokat. Ha Ön úgy dönt, hogy külső felek által webhelyükön kínált termékeket vagy szolgáltatásokat vásárol, ajánlatokat fogad el, vagy részt vesz egy nyereményjátékban, bizonyos személyes adatait, például az elérhetőségeit és a számlázási adatait az illető külső fél közvetlenül is elkérheti vagy megkaphatja Öntől.

    Az alábbiakban találja azon partnereink listáját, akik termékeiket vagy szolgáltatásaikat weboldalunkon kínálják, ezáltal a termékek vagy szolgáltatások megvásárlásakor ezek személyes adatait is begyűjthetik. Felhívjuk rá a figyelmet, hogy a lista nem teljes, és bármikor módosulhat:
    • A Hotelopia S.L.U. vállalat, amely egy jogszerűen alapított, a kis- és nagykereskedelmi piacon egyaránt érdekelt spanyolországi utazási iroda. A Hotelopia, S.L.U. székhelye: Palma de Mallorca 07006 (Spanyolország), C/ Calle Padre Ventura 19, cégjegyzékszáma: BAL-481 M/D, adószáma: B-57218356, szerepel a mallorcai cégnyilvántartásban (oldal: PM-44857, kötet: 2007, ív: 148).
    • A Europcar International S.A.S.U. vállalat, amely Franciaországban bejegyzett vállalat, cégjegyzékszáma: 542065305, bejegyzett székhelye: 3 Avenue du Centre, 78881 Saint Quentin en Yvelines, Franciaország.
    • A Collinson Insurance Services Limited, egy Angliában és Walesben bejegyzett vállalat, cégjegyzékszáma: 00758979, bejegyzett székhelye: Cutlers Exchange, 123 Houndsditch, London, EC3A 7BU, illetve a Zurich Insurance plc, egy Írországban bejegyzett részvénytársaság (cégjegyzékszáma: 13460), az Egyesült Királyságban bejegyzett fiókirodával (egyesült királysági bejegyzési szám: BR7985), székhelye: The Zurich Centre, 3000 Parkway, Whiteley, Fareham, Hampshire, PO15 7JZ.
    • A Booking.com B.V. vállalattal, amelynek cégkivonatát az amszterdami Kereskedelmi Kamara állította ki; cégjegyzékszáma: 31047344, adószáma: NL805734958B01.
    • A következő partnereink transzfert kínálnak a repülőtérről és a repülőtérre: Holiday Taxis Group Limited, Angliában, 04391036 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: Suite B 2nd Floor Moore House, 13 Black Lion Street, Brighton, East Sussex, BN1 1ND; easyBus Limited, Angliában, 04671315 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: 10 Ansdell Street, Kensington, London, Egyesült Királyság, W8 5BN; Govia Thameslink Railway Limited (“Gatwick Express”), Angliában és Wales-ben, 07934306 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: 3rd Floor, 41-51 Grey Street Newcastle Upon Tyne, NE1 6EE; National Express Group PLC ("National Express"), Angliában és Wales-ben, 2590560 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: National Express House, Birmingham Coach Station, Mill Lane, Digbeth, Birmingham, B5 6DD; Abellio East Anglia Limited (“Stansted Express”), Angliában, 07861414 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: 2nd Floor St Andrew's House, 18-20 St Andrew Street, London, Egyesült Királyság, EC4A 3AG; Arriva The Shires Limited (“Greenline”), Angliában, 02116519 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: 1 Admiral Way, Doxford International Business, Park, Sunderland, Tyne & Wear, SR3 3XP.
    • A repülőtéren parkolási szolgáltatásokat kínáló partnereink: ABC Holiday Extras Limited, Angliában, 02936446 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: Ashford Road, Newingreen, Hythe, Kent, CT21 4JF; Parkcloud Limited, Angliában, 06557569 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: Peter House, Oxford Street, Manchester, England, M1 5AN; Società Esercizi Aeroportuali S.p.A., Olaszországban, Milánóban a 00826040156 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: Aeroporto Milano Linate - 20090 Segrate (Mi)C. Fis.
    • Signature Flight Support UK Regions Ltd, Skóciában, SC169996 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: 4th Floor 115 George Street, Edinburgh, EH2 4JN.
    • GetYourGuide Deutschland GmbH, Németországban, HRB 132059 B Amtsgericht Charlottenburg cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: Erich-Weinert-Straße 145C 10409 Berlin, Németország.
    • TrustedHouseSitters Limited, Angliában, 07227301 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: 20-22 Wenlock Road, London, N1 7GU.
    • Ha megvásárolja az easyJet Euro kártyát, adatait továbbítjuk az R. Raphael & Sons plc-hez, az Angliában, 01288938 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalathoz, székhelye:19-21 Shaftesbury Avenue, London, W1D 7ED és a Payment card technologies (Retail) Limited-hez, az Angliában, 06691616 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalathoz, székhelye: Fifth Floor, 48-54 Moorgate, London, EC2R 6EJ.
    • Ennek megfelelően, ha Ön megvásárolja a fedélzeten kapható termékeket, személyes adatait továbbítjuk az adott termékeket biztosító partnerünknek: a gategroup Holding AG vállalatnak, amely egy Svájcban bejegyzett vállalat, cégjegyzékszáma: 1299932, székhelye: Sägereistrasse 20, Glattbrugg, Zurich, 8152, Switzerland Balz-Zimmermanstrasse 7, 8302, Kloten, Svájc, és/vagy fiókvállalatainak.
    • Ha lefoglalja a Fear of Flying tanfolyamot, adatait továbbítjuk az FOF Events Limited részére, amely Angliában, 06872193 cégjegyzék számmal bejegyzett vállalat, székhelye: 19 Diamond Court, Opal Drive, Fox Milne, Milton Keynes, Buckinghamshire, MK15 0DH, Egyesült Királyság.
    • Ha a csatlakozó járatokat a “Worldwide by easyJet” szolgáltatás segítségével foglalja le, személyes adatait a partner-légitársaságokkal és a GatwickConnects szolgáltatáson keresztül a Gatwick repülőtérrel is megosztjuk.

      Partnereinknél saját adatvédelmi szabályzatok és felhasználási feltételek vannak érvényben, amelyek felett az easyJet semmilyen felügyelettel nem rendelkezik. Noha az easyJet körültekintően választja ki ezeket a partnereket, nem vállal felelősséget a náluk érvényben lévő adatvédelmi szabályzatokért, felhasználási feltételekért, illetve a személyes adatok feldolgozásának ott alkalmazott formájáért. Az ezen partnerek által biztosított termékek vagy szolgáltatások megvásárlása, webhelyek, alkalmazások, szolgáltatások használata, illetve saját személyes adatai megadása előtt mindenképpen olvassa át az ezen partnereknél érvényben lévő, Önre vonatkozó adatvédelmi szabályzatokat és felhasználási feltételeket.

  • Hatóságokkal, köztük a Polgári Légi Közlekedési Hatósággal
    Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy személyes adatait meg kell osztanunk az Egyesült Királysági Polgári Légi Közlekedési Hatósággal (“CAA”) vagy más nemzeti biztonsági hivatalokkal az ATOL szabályozások betartásának vagy más törvényi megfelelés teljesítésének érdekében.

    A fent felsorolt felek mellett személyes adatait akkor is megoszthatjuk, ha ezt olyan joghatóság jogszabálya írja elő, amelyik alá az easyJet esetlegesen tartozik.

8. Az adatvédelmi szabályzat módosításai

Adatvédelmi szabályzatunk egy dinamikus eszköz, amelyet az adatok feldolgozási módjának változása esetén módosítunk. Az adatvédelmi szabályzatot időnként frissíthetjük, biztosítva, hogy a megadott információk naprakészek és megfelelnek a vonatkozó adatvédelmi törvényeknek. A szabályzat módosított változatait weboldalunkon közöljük.

9. Elérhetőségek

Kérdéseit, megjegyzéseit és az adatvédelmi szabályzatra vonatkozó visszajelzéseit örömmel fogadjuk, kérjük, küldje el az Adatvédelmi tisztviselőnknek a fenti 4. részben elérhető űrlapon, vagy írásban a következő címre:

easyJet Group Adatvédelmi tisztviselő
Hangar 89
London Luton Airport
Luton, Bedfordshire
LU2 9PF
Egyesült Királyság